Άρτα: Χάρισε ζωή με τον θάνατό του


Ως αντιστάθμισα στην αρνητική είδηση για το γιατρό με το φακελάκι έρχεται σήμερα η δωρεά οργάνων από 62χρονο δότη που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Άρτας.

Μετά την ενημέρωση από τους γιατρούς της ΜΕΘ για την κατάσταση του εγκεφαλικού θανάτου στην οποία είχε περιέλθει ο άτυχος άνδρας με καταγωγή απ΄ την περιοχή των Ιωαννίνων, η οικογένειά του πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει ζωή απ΄ τον άνθρωπό της σε συνανθρώπους μας.



Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις πέντε τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Άρτας οπότε και αναχώρησε η ειδική ομάδα μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης με τους νεφρούς και το ήπαρ του 62χρονου άνδρα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ασθενείς εγκεφαλικά νεκροί, νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ Άρτας γίνονται δωρητές οργάνων αλλά θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι αν είχε εμπεδωθεί και στην Ελλάδα το μεγαλείο της δωρεάς οργάνων από πτωματικό δότη.

Να σημειωθεί πως για κάθε περίπτωση δωρεάς οργάνων στο νοσοκομείο λήψης, αναλαμβάνουν αγόγγυστα πρόσθετο έργο, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ωθούμενοι μόνο από ηθικούς κανόνες. Αν στη ΜΕΘ ανήκει όλη η προεργασία για τη δωρεά, στο Χειρουργείο καλούνται και εργαζόμενοι εκτός βάρδιας για να ολοκληρωθεί το σπουδαίο αυτό εγχείρημα.

Σε επόμενη φάση ο ΕΟΜ ενημερώνει το Νοσοκομείο λήψης των οργάνων για την έκβαση της μεταμόσχευσης. Ανεξάρτητα όμως απ΄την έκβαση έχει σημασία σ΄αυτή τη φάση να επικροτούνται οι γενναίες αποφάσεις συγγενών για να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.

Στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη υστερούμε σημαντικά και σ΄αυτόν τον τομέα.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ