Κινδύνεψε άνθρωπος στα Θεοδώριανα


Πολλά προβλήματα δημιούργησε το τριήμερο των εκλογών η κακοκαιρία στα Θεοδώριανα, αναδεικνύοντας κάποια χρόνια προβλήματα για τα οποία πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.

Η παρατεταμένη περίοδος ολικού παγετού, που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες και η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, είχε σαν αποτέλεσμα την αποκόλληση τεράστιων βράχων και μπάζων στον "κάτω" δρόμο που οδηγεί στο χωριό λίγο πάνω από την Αγία Τριάδα και ο δρόμος έκλεισε από το μεσημέρι της Πέμπτης.
(Βίντεο - Φώτο)




 

Ταυτόχρονα ο δρόμος από το "Σταυρό" είχε κλείσει κι αυτός προσωρινά από το χιόνι. Ωστόσο τόσο μηχανήματα της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, προσπάθησαν δουλεύοντας νύχτα μέρα και κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο από το Σταυρό, ώστε την ημέρα των εκλογών να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Εκεί που κυριολεκτικά "λαχταρήσαμε" ήταν στην περίπτωση της διάνοιξης του δρόμου στην Αγία Τριάδα.

Το πρωί της Παρασκευής, ο χειριστής βαριού ερπυστριοφόρου οχήματος κατεβαίνοντας από το σχολείο όπου ήταν αραγμένο το μηχάνημα, λόγω της ολισθηρότητας του κατηφορικού πλακόστρωτου μπροστά στο καφενείο του Τζουβάρα, έχασε τον έλεγχο και το βαρύ μηχάνημα ξηλώνοντας τα κάγκελα ήρθε τούμπα μπροστά στο καμπαναριό.

Ο χειριστής προσπαθώντας να γλιτώσει την πτώση του μηχανήματος έμεινε πάνω σε αυτό, κινδυνεύοντας να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Ευτυχώς ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς.

 

Για τη διάνοιξη του δρόμου καλέστηκε άλλο μηχάνημα, αλλά χρειάστηκαν ακόμα και εκρηκτικά για να καταφέρει να απομακρύνει τους τεράστιους βράχους και να ανοίξει ο δρόμος αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του χωριού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και τελικά έγινε η απομάκρυνση του μηχανήματος από το δρόμο μπροστά στο καμπαναριό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση της Περιφέρειας, του Δήμου και του τοπικού προέδρου της κοινότητάς μας ήταν άμεση και αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν δύο προβλήματα. Το ένα αφορά τον «κάτω» δρόμο από την Αγία Τριάδα και το άλλο το κατηφορικό πλακόστρωτο στην πλατεία του χωριού.


Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον κάτω δρόμο. Το σίγουρο είναι ότι, ιδιαίτερα το χειμώνα, ο δρόμος αυτός, είναι επικίνδυνος για οχήματα και οδηγούς λόγω πτώσης πετρών και βράχων. Ωστόσο είναι αναγκαίος για το χωριό ιδιαίτερα όταν κλείνει ο «Σταυρός» από το χιόνι.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να αποτελέσει την κύρια οδική αρτηρία για το χωριό μας. Πρέπει να συντηρείται συνέχεια, να γίνουν προσπάθειες τσιμεντόστρωσης του υπόλοιπου κομματιού και κάποιες επεμβάσεις, όσο αυτό είναι εφικτό, σχετικά με την αποφυγή πτώσεων μπάζων και βράχων.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί και μια αξιόλογη πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Θεοδωριάνων Παναγιώτη Τζαλακώστα. Με δική του παρέμβαση μηχανήματα του Δήμου στα μέσα Νοέμβρη, έστρωσαν με χαλίκι τα χωμάτινα κομμάτια του δρόμου, κάνοντας πράγματι εξαιρετική δουλειά.

Σχετικά με το κατηφορικό πλακόστρωτο στην πλατεία του χωριού.

Όλοι μας ξέρουμε το πόσο επικίνδυνο είναι λόγω ολισθηρότητας, ακόμα και το καλοκαίρι, για πεζούς και αυτοκίνητα. Το πρόσφατο περιστατικό, που ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστη κατάληξη καθιστά αναγκαία την αντικατάστασή του με ειδική αντιολισθητική άσφαλτο. Το πλακόστρωτο ταιριάζει αισθητικά καλύτερα, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο.



 Δημήτρης Στεργιούλης
Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο fb
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης