Ο φόβος της… ισοπαλίας στις εκλογές


Χρησιμοποιώντας σκακιστική ορολογία η Rheinische Post του Ντύσελντορφ δίνει τον εξής τίτλο στην ανάλυση της: «Μόνο ένα πατ στην Αθήνα προκαλεί φόβο», όπου «πατ» σημαίνει αναγκαστική ισοπαλία των αντιπάλων και πιθανότατα επανάληψη της παρτίδας. 



Η εφημερίδα σημειώνει ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών «είναι πρακτικά αδύνατο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την τελευταία δόση του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Κάτι τέτοιο δεν είχε επιτευχθεί ούτε στην αρχικά προβλεπόμενη προθεσμία στα τέλη του 2014, καθώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν κατάφερε να συμφωνήσει με την τρόικα σε νέες μεταρρυθμίσεις και περικοπές.

Όπως τονίζει η Deutsche Welle, τώρα, ακόμα και αν οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι σαφείς, ο επόμενος πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ορκιστεί πριν από τις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα σύγκλησης της επόμενης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής». Ποια είναι όμως τα περιθώρια συμβιβασμών με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «οι ευρωπαίοι εταίροι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παραθέτει το ανώνυμο σχόλιο διπλωμάτη στις Βρυξέλλες, ο οποίος διευκρινίζει ότι «θα πρόκειται για κάποιες συμβολικές παραχωρήσεις, τις οποίες (ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) θα μπορεί να ʻπουλήσειʼ στο εσωτερικό».

sofokleousin
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης