Ο Καχριμάνης θα συμμετέχει στην Ευρωπαική Επιτροπή Περιφερειών


Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 24 τοπικούς πολιτικούς ιθύνοντες από ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια – και μάλιστα στα τακτικά μέλη – που διορίστηκαν επισήμως,... 



...στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και συμμετέχουν στην πολιτική συνέλευση των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ε.Ε.Η αντιπροσωπεία θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Περιφερειών και των Δήμων της Ελλάδας στην Ε.Ε., κατά την επόμενη πενταετία.

Απαρτίζεται από 12 τακτικά μέλη και 12 αναπληρωματικά, που θα αποτελούν τμήμα της νέας 350μελούς Ολομέλειας της ΕτΠ.Η Ελληνική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίασή της, στις 11-12 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της..πρώτης συνόδου Ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της οποίας το σύνολο των μελών θα εκλέξει τον Πρόεδρο και τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Συνέλευσης.

Η Επιτροπή Περιφερειών Η ΕτΠ υπάρχει από το 1994, μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, και συστάθηκε με στόχο να παρασχεθεί στις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές της Ευρώπης η δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα 350 μέλη της ΕτΠ απαιτείται να είναι, στο σύνολό τους, αιρετοί πολιτικοί της Χώρας τους, οι οποίοι εκλέγονται στον Δήμο ή στην Περιφέρειά τους.

Οι τοπικοί και περιφερειακοί πολιτικοί ιθύνοντες συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες έως έξι φορές ετησίως, για την εξέταση πολιτικών προτεραιοτήτων και την έκδοση γνωμοδοτήσεων σχετικά με τη νομοθεσία της Ε.Ε.Η Επιτροπή των Περιφερειών είναι η συνέλευση των εκπροσώπων των Τοπικών και των Περιφερειακών Αρχών από τα 28 κράτη - μέλη της Ε.Ε.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ