Συνελήφθη για φακελάκι, ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Άρτας


Ασθενής που περίμενε να κάνει εγχείρηση, προσημείωσε τα νομίσματα και ο γιατρός κρατείται, για να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Άρτας

«Πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, αλλά την μία σπάει», έλεγαν οι παλιότεροι και αυτή η ρήση επιβεβαιώθηκε με τον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου Άρτας, που κάποιοι τον αποκαλούσαν και «ταρίφα», μιας και δεν προέβαινε σε ιατρική πράξη... 



...ή επέμβαση, αν πριν ο ασθενής, δεν του κατέβαλε ποσό 200 ή 300 ευρώ, ανάλογα με την σημασία της επέμβασης, στην οποία έπρεπε να υποβληθεί.

Αγανακτισμένος συμπολίτης μας, που περίμενε να υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη, αλλά δεν είχε το ποσό που απαιτούσε ο γιατρός, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην Αστυνομία και να καταγγείλει το γεγονός. Προσημειώθηκαν τα νομίσματα και η… επιχείρηση, έφερε το αποτέλεσμα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία από τον γιο ασθενούς. Σύμφωνα με αυτήν ο συλληφθείς γιατρός είχε απαιτήσει και λάβει, τον περασμένο Οκτώβριο, 200 ευρώ, για να χειρουργήσει για καταρράκτη τον 84χρονο πατέρα του.

Στην καταγγελία του ανέφερε επίσης ότι ο συγκεκριμένος γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση, στο άλλο μάτι του πατέρα του, τον Ιανουάριο του 2015.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του οφθαλμιάτρου στο νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου παρέδωσε στον γιατρό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, φάκελο με προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που επιτηρούσαν τον χώρο βρήκαν και κατέσχεσαν τον φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα.

Ο οφθαλμίατρος συνελήφθη και παράλληλα κατασχέθηκε το ποσό των 1000 ευρώ, που εκείνη την ώρα είχε στο γραφείο του. Κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σημειώνουμε ότι το εντυπωσιακό είναι πως ενώ όλη η τοπική κοινωνία γνώριζε τον τρόπο που ασκεί το ιατρικό λειτούργημα, η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν είχε ακούσει τίποτα!

 

Μάλιστα πριν από μία βδομάδα περίπου ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο εν λόγω γιατρός έκαναν από κοινού την παρουσίαση του νέου μηχανήματος για επεμβάσεις καταρράκτη που είχε προμηθευτεί το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον χειρούργο οφθαλμίατρο, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.

Ο ίδιος ο γιατρός ήταν ιδιαίτερα περήφανος για το νέο μηχάνημα που είχε στη διάθεσή του αφού όπως είχε πει η επέμβαση καταρράκτη είναι η πιο λεπτή, σοβαρή και πολύπλοκη επέμβαση που πραγματοποιείται στο ανθρώπινο σώμα»!!

Από το νέο μηχάνημα λοιπόν, ο οφθαλμίατρος θα βρεθεί σήμερα στη δικαιοσύνη, και απομένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία σε ανάλογες περιπτώσεις είχε δείξει άμεσα αντανακλαστικά.

tanea.gr/
 gnomiartas.gr
 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης