Αύριο στη Ζγάρα το μνημόσυνο για τον Δημ. Χασιάκο


Του Ιωάννη Φούκα

Αύριο, 25 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, στο μικρό χωριό μας τη Σγάρα, στα Τζουμέρκα της Άρτας, τελείται, από την οικογένεια του εκλιπόντος, 40ήμερο μνημόσυνο στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου,του χωριού, για το λαμπρό καθηγητή γυναικολόγο Δημήτρη Χασιάκο!



Τι άδικο Θεέ μου να πάρεις, τόσο γρήγορα, από κοντά μας αυτόν το λαμπρό επιστήμονα και ΑΝΘΡΩΠΟ με κεφαλαία γράμματα ! Τι άδικο Θεέ μου να στερήσεις από το χωριό μας και την ιατρική επιστήμη αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα.

Γιος μιας φτωχιάς οικογένειας από το χωριό μας, ο Δημήτρης Χασιάκος, κατάφερε να γίνει γιατρός και στη συνέχεια καθηγητής γυναικολογίας. 

Η φτωχική αγροτική καταγωγή του, από μια πολύτεκνη εννιά μελή οικογένεια, δεν στάθηκε εμπόδιο να γίνει γιατρός με χίλιες δυο στερήσεις και να κτίσει ένα χαρακτήρα και μια προσωπικότητα, όπου η ιατρική δεν ήταν γι΄αυτόν επάγγελμα, αλλά ένα κοινωνικό λειτούργημα, που το υπηρέτησε με πρωτοφανή αγάπη για την ιατρική επιστήμη, όσο επίσης και για τους ανθρώπους για τους οποίους έγινε, χωρίς εξαίρεση ένα διαρκές στήριγμα! 

Δημήτρη όλοι μα όλοι μας, θα σε κρατάμε για πάντα ζωντανό μέσα μας, ως πολύτιμο φυλαχτό στη ζωή μας! 

Αιωνία σου η μνήμη!

Ιωάννης Φούκας 
*Αναρτήθηκε στο fb

Διαβάστε ακόμη ΕΔΩ 

Σχόλια

  1. Χρήστος Παπακίτσος Πρόσφερε στην επιστήμη, τον άνθρωπο και την ανθρωπιά όσα ελάχιστοι !!! Άφησε ανεξίτηλα και αστραφερά τ' αχνάρια του διάβα του από τη ζωή!!! Τέτοιοι Άνθρωποι μένουν ζωντανοί στις καρδιές των επιζόντων και στολίζουν μονίμως τα πεπραγμένα της επιστήμης τους!! Γι' αυτό δεν λησμονούνται, γι' αυτό και ποτέ δεν πεθαίνουν!!! Χωρίς να την επιδιώκουν, κερδίζουν την αιωνιότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρασα από το ιατρείο τις προάλλες. Όλα είναι εκεί…. Όλα λειτουργούν ρολόι….Λες και ο κύριος Δημήτρης έχει πάει ένα ταξίδι και από στιγμή σε στιγμή θα φανεί… Προσπαθώ όλον αυτό το καιρό να καταλάβω γιατί αυτός ο άνθρωπος μας άγγιξε τόσο πολύ όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε. Τι ήταν αυτό που έκανε όλες εμάς τις γυναίκες να τον αγαπήσουμε; Νομίζω ότι ήταν ο τρόπος που μας έκανε να αισθανόμαστε, ο σεβασμός του προς το φύλο μας, τον ρόλο μας, την αποστολή μας. Όλη αυτή την αγάπη δεν την κέρδισε με δημοσιοσχετίστικες αρλούμπες, με γλυκανάλατες κουβέντες. Όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν δωρικός και λιτός στη συμπεριφορά του. Πιστεύω πως το «φαινόμενο Χασιάκος» πρέπει να διδάσκεται στις ιατρικές σχολές και να παραδειγματίζει όσους φοιτητές βλέπουν τη ιατρική μπλούζα μόνο ως το εφαλτήριο για κοινωνική προβολή και οικονομική άνοδο. Ξεκίνησε ως ένα φτωχόπαιδο και «έφυγε» αφήνοντας πίσω του ιατρούς με γνώσεις από τις γνώσεις του, ιατρούς και μαίες με δουλειά από τη δουλειά του, χιλιάδες παιδιά γεννημένα από τα χέρια του και γυναίκες με δεύτερη ευκαιρία στη ζωή από τις χειρουργικές του ικανότητες. Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι κληροδότημα θα αφήσουμε και εμείς φεύγοντας….. σε πόσους ανθρώπους θα κάνουμε και εμείς καλό …. Νιώθω ότι έφυγε ο δεύτερος πατέρας μου… Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου κ. Δημήτρη. Θα βρεθούμε ξανά ….
    Β.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης