Η τριεδρική της Άρτας, στο μικροσκόπιο των κομμάτων


-Ονόματα υποψηφίων βουλευτών και για το ν. Άρτας βλέπουν τελευταία το φως -όπως είναι φυσικό- της δημοσιότητας

Όλοι όμως οι υποψήφιοι και ειδικότερα τα κόμματα έχουν ένα "κρυφό όνειρο"...  Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη τρίτη έδρα, που οδηγεί στη βουλή και που αποτελεί το «χρυσόμαλλο δέρας» κυρίως για τα μικρά κόμματα, που λόγω των μεταλλάξεων του εκλογικού νόμου, είδαν πως στην τριεδρική Άρτας, η «τρίτη έδρα»,... 



....δεν αποτελεί πλέον προνόμιο του πρώτου κόμματος, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με ένα καλό ποσοστό και την εύνοια της εκλογικής καραμπόλας, μπορεί να «κάτσει» και σε κάποιο μικρότερο κόμμα, επισημαίνει με δημοσίευμα η εφημερίδα "Ηχώ της Άρτας".

Βέβαια σε περιόδους εκλογικής ανατροπής, όπως είναι αυτές που διανύουμε, με τον κόσμο απογοητευμένο, δίβουλο, φοβισμένο και χτυπημένο από την οικονομική κρίση, την περίοδο που οι ιδέες και τα οράματα έχουν εξασθενίσει, οι πολίτες και οι ψηφοφόροι αναζητούν διέξοδο ελπίδας και στα πρόσωπα.

Είναι κάτι που όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούσε θέμα συζήτησης στα τοπικά πολιτικά στέκια. Ότι δηλαδή η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, είναι ζήτημα που αφορά την κοινωνία.

Ουδείς διαφωνεί ότι στις Εθνικές εκλογές ρόλο παίζουν και τα ονόματα των υποψηφίων. Η τριεδρική λοιπόν της Άρτας, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των κομμάτων και τα ονόματα των υποψηφίων ήδη συζητούνται.

Στην Άρτα την 3η έδρα, την έχει βάλει στο μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όλα δείχνουν το ψηφοδέλτιο που συγκροτείται, με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Βασίλη Τσίρκα και τον Κώστα Γκούντα, αλλά και με τους άλλους δύο που αναμένεται να επιλεγούν, αν όχι μόνο χτυπήσει αλλά και διευρύνει την πρωτιά δεν αποκλείεται να κερδίσει τις 2 έδρες. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν γι αυτό.

Επίσης και η ΝΔ ενδιαφέρεται να πάρει τη «ρεβάνς» αφού η Άρτα θεωρούνται ως «κάστρο» της δεξιάς. Αυτή τη φορά το ψηφοδέλτιο της ΝΔ –και με στόχο τις ψήφους των ΑΝΕΛ αλλά και της ΧΑ- στελεχώνεται με δυνατά ονόματα αφού πέραν των πρώην βουλευτών Γ. Στύλιου και Κ. Παπασιώζου, θα συμμετέχει επίσης ο πρώην βουλευτής (με ΑΝΕΛ και μετά ανεξάρτητος) ο Γιώργος Νταβρής, μεταγραφή εκ Πατρών, ενώ θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε εθνικές εκλογές και ο έμπειρος στην αυτοδιοίκηση Χρήστος Παπάζογλου.

-Από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται η συμμετοχή πέραν του Χρ. Γκόκα και των Παν. Καραγιώργου, Δημ. Χαμπίπη, Ανδρέα Οικονόμου.

-Στο ΚΚΕ τα ονόματα που προκρίνονται είναι του προέδρου της ΟΑΣΝΑ Βαγγέλη Μπέτσα, του προέδρου του ΕΚΑ Ιωάννη Γάλλιου, αλλά και της Ρίτας Ζορμπά.

-Τέλος στο ΠΟΤΑΜΙ δεν υπάρχουν προς το παρόν εκείνες οι υποψηφιότητες που θα συγκινούσαν τον κόσμο, ενώ λέγεται πως εάν κάνει κόμμα τελικά ο Γ. Παπανδρέου, οι υπεύθυνοι επιζητούν σε κάθε νομό να υπάρχει υποψηφιότητα ενός πρώην βουλευτή, ενός νεολαίου και ενός Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβούλου.

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης