Χτυπάει ξανά το ρολόι της Άρτας


Έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και το σήμαντρο του ρολογιού της Άρτας λειτουργεί κανονικά

Χτυπάει ξανά το ρολόι της Άρτας! Το ρολόι της Άρτας, ένα στολίδι για την πόλη μας, χτυπάει κανονικά μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που έγιναν από το Δήμο Αρταίων ώστε το σήμαντρο να λειτουργεί ξανά. 



Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το ρολόι ενώ έδειχνε κανονικά την ώρα, δεν χτυπούσε, και πολλοί δημότες απευθύνθηκαν στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να επισκευαστεί.

Το ρολόι της Άρτας χτίστηκε το 1775, πριν δυόμισι περίπου αιώνες, και αποτελεί ένα πολιτιστικό μνημείο της πόλης μας με μακραίωνη ιστορία.

Αποτέλεσε προσφορά του Τούρκου Σουλτάν - Μπαγιατζίτ, ο οποίος αποφάσισε να ομορφύνει το παρακείμενο τζαμί. Οι τεχνίτες έλαβαν υπόψη τους το κάστρο και χρησιμοποίησαν την ίδια πέτρα για την κατασκευή του, ενώ ο τρούλος συμπληρώθηκε από τούβλα και κεραμίδια.

Για τους ανωτέρω λόγους, επιβάλλεται η σωστή λειτουργία του ώστε να δίνει με το χτύπο του ένα πολιτιστικό στίγμα στην πόλη μας, ότι η Άρτα είναι μια πόλη με μεγάλη και πλούσια πολιτιστική ιστορία, μια πόλη που οι θρύλοι και οι παραδόσεις αναβιώνουν μέσα από κάθε πολιτιστικό μας μνημείο.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων θα προχωρήσει και σε άλλες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του ρολογιού της πόλης μας και θα τοποθετηθούν μεταλλικά πλέγματα στα παράθυρα του ρολογιού για να προστατεύεται και να μην μπαίνουν μέσα τα πουλιά.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προβάλει κάθε πολιτιστικό μνημείο του Δήμου Αρταίων και να προσελκύσει τουρισμό στην περιοχή μας αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε γωνιά της πόλης μας που αναδύει άρωμα ιστορίας και πολιτισμού. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης