Σε αυτή την κατάσταση άφησε το γραφείο στο Μαξίμου ο Σαμαράς


Μεγάλη διάσταση πήρε το θέμα της μη παράδοσης του Μεγάρου Μαξίμου στον Τσίπρα, τον νέο πρωθυπουργό, από τον απερχόμενο Σαμαρά, που όπως ίσως εύστοχα δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Παπαδημούλης, δείχνει ότι δεν ξέρει να χάνει.

Φυσικά η εικόνα που κυκλοφορεί από το πρωί στα social  media, είναι εκείνη με το σημείωμα στα κάγκελα του Μαξίμου.



Το Μαξίμου τελικά είναι ένα καταθλιπτικό κτίριο, φέρεται να είπε ο Αλέξης στους συνεργάτες του.
«Τα πήραν όλα και έφυγαν. Έψαχνα μία ώρα για να βρω σαπούνι» είπε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τις πρώτες του εντυπώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Το Μαξίμου ήταν όχι μόνο χωρίς προσωπικό αλλά και με άδειο χρηματοκιβώτιο, με σβησμένους υπολογιστές, και χωρίς καν είδη υγιεινής

"Βρήκαμε άδειο και το χρηματοκιβώτιο και το γραμματοκιβώτιο στο Μέγαρο Μαξίμου και το επιχείρημα ήταν ότι η αλληλογραφία έχει επιστραφεί στα υπουργεία" είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Δηλαδή εκτός από τον κ. Μπούρα ο οποίος είπε από εδώ είναι τα δωμάτια και εδώ είναι τα κλειδιά, τίποτα άλλο. Καμία σχέση με αυτό που ονομάζεται συνέχεια του κράτους, πολιτικός πολιτισμός και αξιοπρέπεια στην ήττα. Το κρισιμότερο θέμα είναι ότι ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι δεν ξέρει να χάνει" τόνισε.

Είχε προηγηθεί η επισήμανση του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είπε πως διερευνά την πληροφορία ότι κατά την παράδοση-παραλαβή "δεν βρήκαν πρωτόκολλο-και τους ελέγχθη ότι δεν κρατούσαν πρωτόκολλο- και βρήκαν και άδειους υπολογιστές".

Αυτό το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο protagon και είναι του Νίκου Ζαχαριάδη ο οποίος γράφει στο τέλος: Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα.

Καταναλώστε υπεύθυνα λοιπόν τα παρακάτω αλλά δυστυχώς όλα τα παραπάνω είναι αληθινά και αποτελούν στοιχεία του πολιτικού πολιτισμού μας.

"Δεν είναι ούτε οι πινέζες που βρέθηκαν στην άσπρη πλαστική καρέκλα που άφησε ο προκάτοχός του στο γραφείο, ούτε η σκισμένη αναμνηστική φωτογραφία με τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ ύστερα από την περίφημη συνέντευξη, ούτε οι δεκάδες σταυροί από λαμπάδες σε όλα τα κατώφλια, ούτε καν το πόδι κότας τυλιγμένο με κλωστή και με μια κατάρα γραμμένη σε άγνωστη γλώσσα που βρέθηκε σε μια γωνία ή οι ψαλιδισμένες τρίχες από το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαριδη που ήταν σκορπισμένες παντού.
Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Ελλάς Ευγνωμονούσα» μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης.



Συγκεκριμένα, από τον πίνακα έχει αφαιρεθεί εκείνο το κομμάτι που δείχνει τον σωρό τον νομισμάτων, που έχουν αφήσει στα πόδια της Ελλάδας οι οπλαρχηγοί που την προσκυνούν, προκειμένου -σύμφωνα με τον ζωγράφο- να βοηθήσουν στην ανασυγκρότησή της!


Η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται ως μια ακόμα μικροπρέπεια του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος  θέλει να στείλει μήνυμα στον διάδοχό του, πως χωρίς θρησκευτικό όρκο, δεν δικαιούται τα χρήματα της Πατρίδος – τα οποία ως γνωστόν, ανήκουν μόνο στους πιστούς που το φωνάζουν με κάθε τρόπο.

Επίσης, στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκε ένα ηλεκτρονικό καντήλι (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι δύο μπαταρίες τύπου ΑΑ) και το σύνθημα «This is MESINIAAA» γραμένο με μαρκαδόρο στη μέσα μεριά της πόρτας της τουαλέτας."

 


madata.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης