Η επίσκεψη του Σαμαρά στην Άρτα


Το δημαρχείο της Άρτας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ήταν τόσα πολλά αυτά που είχε να του πει ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Τσιρογιάννης που τα σημείωνε σε ένα χαρτί.

Ο κ. Τσιρογιάννης μεταξύ άλλων του έθεσε και θέματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ λογω παγετού και ο πρωθυπουργός απάντησε οτι την Πέμπτη ξεκινούν οι εκτιμήσεις. «Είναι και ο αντιπροεδρος του ΕΛΓΑ μαζί μας", είπε. (ΦΩΤΟ)



Ακόμη ο κ. Τσιρογιάννης έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Άραχθου: "αυτό θα μας λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Θα μπορεσει να γεφυρώσει την 'Αρτα με τα απέναντι χωριά" προσθεσε.

Ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία και έθεσε τα ζητήματα του μουσικού σχολείου της πόλης και αλλά θεματα.

Ο κ. Σαμαρα καθ´ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης του δημάρχου σημείωνε σε χαρτί και αμέσως μετά είπε "Να σε συγχαρώ για τον αγώνα και την αποτελεσματικότητά σου. Γρηγορα οι αποζημιώσεις θα δοθούν.



Πορτοκάλια και ακτινίδια είναι προϊόντα που θα έχουν μεγάλη ζήτηση, ιδιαιτερα τωρα που θα λυθει προβλημα με την Ρωσια. Μην κανετε πίσω. Ειναι ένα θεμα που θα τελειωνει». Για το θέμα του μουσικού σχολείου ο κ. Σαμαράς ότι "θα το κοιταξουμε στην καινουρια Βουλη".

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε επίσης να δοθεί έμφαση σοτν τουρισμό και στα μνημεία. «Είμαστε εδω και αγωνιζόμαστε γιατι η Ηπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι. Η Ηπειρος ειναι στην αφετηρια για το άλμα στην αναπτυξη και ένα μεγαλο κομματι από το πακετο Γιουνκερ πρεπει να παει στην Ηπειρο, αυτη ειναι η δικη μας η προοπτική".

Ο δήμαρχος πρόσφερε στον πρωθυπουργό ένα αναμνηστικό για το γεφύρι της Αρτας και ένα βιβλίο για το "Ιμαρετ" για να αναπτυχθεί ο τουρισμός μεταξυ Ελλαδας Τουρκιας.

 Θοδωρης Δαφέρμος
 newsit.gr

 Στην Ιόνια Οδό


Στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι της Ιόνιας οδού, που θα ενώνει Ιωάννινα- Άρτα βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά ο οποίος τον ευχαρίστησε που έβγαλε από το αδιέξοδο τα μεγάλα αυτά έργα. «Να σας ευχαριστήσουμε που βγάλατε από το αδιέξοδο τα μεγάλα αυτά έργα.

GIOLDASHS S1

Είναι ένας δρόμος ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να συνδέσουμε την Ιόνια οδό με τον ορεινό όγκο και τον αμβρακικό κόλπο» είπε ο κ. Ψαθάς και πρόσθεσε πως ελπίζει στο νέο ΕΣΠΑ. «Είχαμε απογοητευθεί είναι αλήθεια» είπε αλλά όπως πρόσθεσε τα έργα ξεκίνησαν πάλι. Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης.

 «Όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης. Θα έχει μεγάλη ανάπτυξη η περιοχή. Θα υπάρχει και συνέχεια στο έργο» είπε και ενημερώθηκε πως αυτή τη στιγμή εργάζονται περίπου 100 άτομα και από το Μάρτιο αρχίζει η ασφαλτόστρωση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στον κ. Σαμαρά παρουσιάστηκαν σε χάρτη τα σημεία που είναι υπό κατασκευή και συγκεκριμένα εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ γέφυρες και μια σήραγγα 900 μέτρων. Το χρονοδιάγραμμα των έργων τελειώνει τον Δεκέμβριο 2015. Π.Ρ.

 

 

GIOLDASHS S2


Σχόλια

  1. 1500 ατομα εργαζονται . Ημουν μπροστα στην ενημερωση απο την τερνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης