Τέσσερις νέες οικιακές χρήσεις για τη βότκα!


Κι όμως, δεν είναι μόνο για κοκτέιλ 

Η βότκα δεν είναι μόνο για κοκτέιλ. Απομακρύνει τη μούχλα, φωτίζει τα ρούχα, και λειτουργεί αποτελεσματικά ως μια τονωτική λοσιόν!
 

Διώξτε τις μυρωδιές από τα ρούχα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγάζετε ένα ρούχο από την ντουλάπα και αυτό να μυρίζει άσχημα. Σε αυτό θα σας βοηθήσει η βότκα! Το αλκοόλ εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν την οσμή στα ρούχα, και επειδή είναι άοσμη και χωρίς χρώμα δεν θα έχετε πρόβλημα να αφήσει άρωμα ή να λεκιάσει το ρούχο σας!

Απλά βάλτε λίγη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε το ρούχο και αφήστε το να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο χώρο. Ακούγεται παράξενο, αλλά λειτουργεί (το έχουμε δοκιμάσει!).

Καθαριστικό προσώπου (toner)

Αν έχετε ξεμείνει από τονωτική λοσιόν, μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με λίγη βότκα. Φτιάξτε ένα φακελάκι πράσινο τσάι και προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού βότκα. Πάρτε λίγο βαμβάκι και καθαρίστε το δέρμα σας με το μείγμα. Το αλκοόλ συσφίγγει το δέρμα και οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού το καταπραΰνουν.

Το μυστικό όπλο για τις πίτες

Είναι η κρούστα της πίτας σας προβληματική και ανομοιόμορφη; Προσθέστε λίγη βότκα. Θα κάνει τη ζύμη σας πιο υγρή και εύκολη στο πλάσιμο. Και μην ανησυχείτε, όσο η πίτα ψήνεται η βότκα εξατμίζετε!

Αναλογία: 1 κουταλιά της σούπας βότκα για κάθε τρεις κουταλιές της σούπας νερό.

Πείτε αντίο στα φριζαρισμένα μαλλιά

Επειδή η βότκα έχει χαμηλό pH, μπορεί να βοηθήσει στο ξε-φριζάρισμα των μαλλιών.
Προσθέστε ένα σφηνάκι βότκα σε ένα conditioner μαλλιών (αποφύγετε αυτό για τα βαμμένα μαλλιά). Ανακινήστε καλά και εφαρμόστε μερικές φορές το μήνα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ