Ντράγκι: Στα 60 δισ. μηνιαίως η αγορά ομολόγων


ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Στην αγορά κρατικών ομολόγων 60 δισ. ευρώ μηνιαίως θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κριτήρια επιλεξιμότητας για χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα. 



Η αγορά κρατικών ομολόγων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2015 και θα αφορά ομόλογα υψηλής διαβάθμισης, ενώ θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, ανακοίνωσε ο Μ. Ντράγκι. Έτσι το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται περίπου στο 1,1 τρισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, δεν αποκλείονται τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ωστόσο στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα υπό την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα ισχύουν πρόσθετα κριτήρια, όπως διευκρίνισε.

Νωρίτερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκιά της. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του ευρωσυστήματος παραμένει στο επίπεδο του 0,05%, αυτό που αφορά πράξεις διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%

 ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης