Αυτές είναι οι 5 ακριβότερες διαστημικές αποστολές όλων των εποχών


Τα πολλά ρηξικέλευθα επιστημονικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα έχουν αλλάξει εντελώς τον σημερινό κόσμο.

Τα αμέτρητα άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν συμβάλλει στην περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος. Για αυτόν τον ιερό σκοπό οι ερευνητές, οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι επιστήμονες διαθέτουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην επιστήμη, με την ελπίδα της επιτυχημένης, μακροπρόθεσμης προόδου στις ανακαλύψεις τους.



Αυτά είναι τα 5 πιο ακριβά Space Projects / αποστολές όλων των εποχών

5. Viking Program – 3.8 δισ. δολάρια

Via en.wikipedia.org

Το πρόγραμμα Viking ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου, 1975 και αφορούσε δύο αμερικανικές διαστημικές αποστολές που είχαν σταλεί στον Άρη, το Viking 1 και το Viking 2. Το διαστημικό σκάφος αποτελείται από δύο κύρια μέρη: ένα όχημα σε τροχιά που σχεδιάστηκε για να πάρει τις εικόνες της επιφάνειας του Άρη και η προσεδάφιση που σχεδιάστηκε για να μελετήσει τον πλανήτη από την επιφάνεια.

Το κόστος των Βίκινγκς ήταν περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η αποστολή στο σύνολό της ήταν εξαιρετικά επιτυχής στα πορίσματά της, που έχουν δώσει το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης για τον Άρη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

4. James Webb Space Telescope – 8.8 δισ. δολάρια

Via nasa.gov

Αυτό το τηλεσκόπιο ονομάστηκε προς τιμήν του James Webb, που ήταν ο 2ος administer της NASA από το 1961 έως το 1968. Το JWST έχει οριστεί να ξεκινήσει το 2018 από τη Γαλλική Γουιάνα με έναν πύραυλο ESA Ariane 5. Το JWST θα μπορούσε να μας πει περισσότερα για τις ατμόσφαιρες των εξωηλιακών πλανητών, με την ελπίδα να βρουν τελικά στοιχεία ζωής αλλού στο σύμπαν.

Λόγω της εξαιρετικά υπέρυθρης ευαισθησίας του τηλεσκοπίου, το JWST θα είναι σε θέση να δει μέσα από σύννεφα σκόνης με υψηλή ανάλυση, κάτι που ποτέ δεν ήταν σε θέση να γίνει πριν! Αυτό θα βοηθήσει τους αστρονόμους να συγκρίνουν τους πιο αμυδρούς, τους πιο πρωτόγονους γαλαξίες με τους σημερινούς ελλειπτικούς και θα κατανοήσουμε επίσης, πώς οι γαλαξίες σχηματίζονται κατά τη διάρκεια δισεκατομμυρίων ετών.
Το κόστος του τηλεσκοπίου James Webb είναι 8,8 δισ. δολάρια.

3. Project Apollo Space Program – 25 δισ. δολάρια

Via en.wikipedia.org

Δεν ήταν μόνο το διαστημικό πρόγραμμα Apollo ένα από τα πιο ιστορικά επιτεύγματα στην εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά ήταν επίσης και ένα από τα πιο ακριβά. Ο Πρόεδρος Kennedy ήταν η κινητήρια δύναμη για τη διάρθρωση του προγράμματος Apollo, περίφημα υποσχόμενος ότι θα τοποθετήσει έναν άνθρωπο στο φεγγάρι.

Ο στόχος αυτός επετεύχθη το 1969 με την αποστολή του Apollo 11, όταν ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin κατέπληξαν τον κόσμο με την προσγείωση στο φεγγάρι. Αρχικά το εκτιμώμενο κόστος για το διαστημικό πρόγραμμα Apollo, ήταν 7 δισ. δολάρια, αλλά το αναφερόμενο κόστος της αποστολής ήταν 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. International Space Station – 150 δισ. δολάρια

Via en.wikipedia.org

Ακόμα κι αν αυτό κινείται ταχύτερα από οποιοδήποτε αστέρι και είναι στην πραγματικότητα πιο μακριά από οποιοδήποτε αεροπλάνο, όταν ο ουρανός είναι καθαρός, μπορείτε να δείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που ταξιδεύει μέσα από τον ουρανό.

Η κατασκευή του ISS ξεκίνησε το 1998 και έχει καταληφθεί από τους ερευνητές από το 2000. Το πρώτο πλήρωμα έφτασε το 2000 και έκτοτε, οι αστροναύτες ζουν στο διαστημικό σταθμό. Η NASA και οι συνεργάτες της από όλο τον κόσμο, ολοκλήρωσαν την κατασκευή του διαστημικού σταθμού το 2011.

Το κόστος κατασκευής του ISS είναι περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αστροναύτες έχουν ανακαλύψει χρήσιμα πράγματα όπως το πώς να ξεπεράσουν την απώλεια οστικής μάζας στη Γη μέσω της έρευνάς τους.

1. NASA Space Shuttle Program – 196 δισ. δολάρια

Via en.wikipedia.org

Το πρόγραμμα του διαστημικού λεωφορείου ιδρύθηκε το 1972 και περιελάμβανε συνολικά 135 αποστολές, όπου χρησιμοποιήθηκαν έξι διαστημόπλοια. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δύο δορυφόροι: Το Challenger και το Columbia, τα οποία είχαν τραγική κατάληξη όταν εξερράγησαν προκαλώντας το θάνατο 14 αστροναυτών.

Παρά τις δύο αυτές τραγωδίες, μέσα στα 30 χρόνια αποστολών των διαστημικών λεωφορείων που συνεχώς μεταφέρουν ανθρώπους σε τροχιά, η πρωτοποριακή έρευνα έχει οδηγήσει στην οικοδόμηση του μεγαλύτερου δομικού χώρου μέχρι σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η τελική εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου συνέβη στις 8 Ιουλίου του 2001, όταν το Atlantis στάλθηκε στο διάστημα και προσγειώθηκε στις 21 Ιουλίου 2011. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι την ολοκλήρωσή του, το τελικό κόστος έχει εκτιμηθεί ότι θα είναι 196 δισεκατομμύρια δολάρια.

 newmoney.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης