CNBC: Υπερβολικό το ξεπούλημα στο ελληνικό χρηματιστήριο


«Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο, έχει κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»

Δυσανάλογη χαρακτηρίζει την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου το CNBC, σχολιάζοντας την υποχώρηση της αγοράς κατά 21% μόνο τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. 
 
 
Σύμφωνα με το CNBC, η βασική ανησυχία των αναλυτών είναι ότι ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας,  δεν θα καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξη της Βουλής για να πάρει το χρίσμα, με τη χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο, η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο και η τρέχουσα εικόνα των αγορών δεν αποτυπώνει αυτή την πρόοδο. Ο κ. Μποτόπουλος χαρακτηρίζει υπερβολή την αντίδραση της αγοράς στην πολιτική αβεβαιότητα. Όπως επισημαίνει το CNBC, οι αναλυτές φοβούνται ότι θα έχουμε μια επανάληψη της κρίσης του 2010, όταν και είδαμε τα ελληνικά ομόλογα να καταρρέουν παρασύροντας και τα ομόλογα της υπόλοιπης περιφέρειας.

Από τη μεριά του, ο Ν. Aslam της AvaTrade τονίζει ότι αν και οι κίνδυνοι είναι σοβαροί, αυτό που συμβαίνει είναι μια υπερβολή. «Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Έχει κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλυθεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ», πρόσθεσε ο Aslam.

Μάλιστα ο αναλυτής της AvaTrade τονίζει ότι η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επενδυτική ευκαιρία. «Η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο ήταν το 2010. Αν η ίδια κυβέρνηση παραμείνει, αυτό θα είναι μια ευκαιρία. Σε αυτή την περίπτωση κατά το επόμενο έτος θα εισρεύσουν πολλά κεφάλαια στην Ελλάδα, τα οποία θα οδηγήσουν υψηλότερα τη χρηματιστηριακή αγορά», κατέληξε.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης