Βραζιλία: Ινδιάνοι επιτέθηκαν με τόξα και βέλη σε αστυνομικούς!


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει εξουσίες στο κοινοβούλιο να οριοθετήσει εδάφη που θεωρείται πως τους ανήκουν υπέρ του κράτους

Σκηνές που θύμιζαν άλλες εποχές σημειώθηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, όταν Ινδιάνοι της λατινοαμερικανικής χώρας, οπλισμένοι με τόξα, βέλη και δόρατα... (ΦΩΤΟ)




... προσπάθησαν να εισβάλουν στην κάτω βουλή του Κογκρέσου της Βραζιλίας, συγκρουόμενοι με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να τους συγκρατήσει.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, ένας εξ αυτών από βέλος, ενώ τέσσερις αυτόχθονες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι τόξευαν τους αστυνομικούς.

 Οι 30 περίπου αυτόχθονες, φορώντας παραδοσιακά πολύχρωμα καπέλα με φτερά, και πολλοί εξ αυτών οπλισμένοι με τόξα και βέλη, συγκρούστηκαν με τους εκπροσώπους του νόμου έξω από το κτίριο της κάτω βουλής στην Μπραζίλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει εξουσίες στο κοινοβούλιο να οριοθετήσει εδάφη που θεωρείται πως τους ανήκουν υπέρ του κράτους.

Η ομάδα των ιθαγενών επιχείρησε να εισβάλει κατά τη συνεδρίαση μιας επιτροπής της κάτω βουλής η οποία θα εξετάσει το επίμαχο νομοσχέδιο.

 Police stand firm against dozens of indigenous protesters outside parliament

 Indigenous protesters square up to members of Brazil's police force outside the the Congress building

 Indians from various tribes run from tear gas fired by police after they tried to enter Congress

 An officer hides behind a car as runs away as two indigenous Brazilians attack him with arrows

 

skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης