Κλείνουν ήδη αίθουσες και συμφωνίες για προεκλογικές ομιλίες


Αρκετοί θεωρούν πολύ δύσκολη την εξασφάλιση των 180 στην τρίτη ψηφοφορία 

Με το ένα χέρι ψήφιζαν, με το άλλο τηλεφωνούσαν σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και των υπολοίπων πόλεων, «κλείνοντας» αίθουσες για τις πρώτες τους προεκλογικές εκδηλώσεις. 
 

Παρά τις δημόσιες δηλώσεις υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οι περισσότεροι εκ των «γαλάζιων» βουλευτών κινούνται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς. Αίθουσες ξενοδοχείων, πολιτικά γραφεία, αλλά και συμφωνίες με τοπικά στελέχη για τη στήριξή τους έχουν ήδη «κλειστεί», με αρκετούς, μάλιστα, να έχουν διαμορφώσει και πρόγραμμα εκδηλώσεων με ορίζοντα την, εικαζόμενη ως ημερομηνία εκλογών, 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Στους διαδρόμους της Βουλής, κάποιοι εκ των «γαλάζιων» θεωρούν πολύ δύσκολη την εξασφάλιση των 180, άλλοι διερωτώνται σε συζητήσεις τους εάν θα ήταν προτιμότερο για την κυβέρνηση να πάει τώρα σε εκλογές, αλλά άπαντες, γνωρίζοντας και την ιδιοσυγκρασία του κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέμεναν κινήσεις από πλευράς πρωθυπουργού. 
 
Χαρακτήριζαν, δε, ενδεικτικές των τελικών κινήσεών του τις δύο τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, όπου η διάθεση να πέσουν οι τόνοι ήταν εμφανής. Ενόψει της χθεσινής πρώτης ψηφοφορίας, από το γραφείο του Αντ. Σαμαρά διαμηνύθηκε πως «η θετική ψήφος των βουλευτών βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της κυβέρνησης, αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του ΠτΔ και... ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Πάνω σε αυτόν τον άξονα, στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και οριζόντια στο πολιτικό σκηνικό συζητούνται πολλά σενάρια, ενώ οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς. 
 
 newsbeast.gr/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης