Το ενδιαφέρον των Τούρκων εστιάζεται σε Αμβρακικό και Τζουμέρκα


Στράτος Ιωάννου: «Τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από το εξωτερικό, είναι ενθαρρυντικά»

Για το ενδιαφέρον που ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης κατέγραψε στην παρουσία του στις δυο διαδοχικές εκθέσεις και συναντήσεις που είχε σε Κωνσταντινούπολη και Κύπρο, ανακοίνωσε ότι οι τούρκοι τουριστικοί πράκτορες έδειξαν περισσότερο ενδιαφέρον για τον Ορεινό όγκο της περιοχής και τον Αμβρακικό Κόλπο... 



....ως ιδιαίτερης σημασίας και κάλλους υγροβιότοπο, καθώς για τον Αγροτουρισμό των Τζουμέρκων και τη γαστρονομία, ενώ από πλευράς των Κυπρίων τουριστικών πρακτόρων μεγαλύτερο ήταν το ενδιαφέρον για τον Θρησκευτικό τουρισμό και τα Βυζαντινά μας μνημεία.

Ο ίδιος συμπλήρωσε επ' αυτού ότι «Είναι θέμα των επιχειρηματιών να προβάλλουν ο καθένας την επιχείρησή του και συνολικά την περιοχή και να κλείσουν τις συμφωνίες.

 Όταν για παράδειγμα στην Κωνσταντινούπολη ειδοποιήθηκαν όλοι οι επιχειρηματίες και όλοι όσοι έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά δεν ήρθε κανένας να συζητήσει με τους Τούρκους επιχειρηματίες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περιοχή, είναι γεγονός ότι εκεί υπάρχει ένα θέμα.

Γνωρίζω ότι δυο επιχειρηματίες θέλανε να έρθουν από το νομό της Άρτας αλλά τελικά κάτι τους έτυχε και δεν μπόρεσαν να έρθουν. Από την υπόλοιπη Ήπειρο ήρθαν 30 επιχειρηματίες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα θέμα εδώ. ποιο είναι το θέμα; Εγώ να κάνω και την αυτοκριτική μου. Πιθανόν να μην τους έχουμε εμπνεύσει κι εμείς...Μπορεί να συμβαίνει κι αυτό.

Όμως η ουσία είναι ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι επιχειρηματίες ώστε με την ομπρέλα της Περιφέρειας και των Δήμων να κάνουμε δουλειά. Εμείς προβάλλουμε την περιοχή όμως από κει και πέρα δεν μπορούμε να κλείσουμε τις συμφωνίες με τους επιχειρηματίες. Διότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια εσωστρέφεια.

Υπήρχε ο Οργανισμός Ελληνικού Τουρισμού, ο οποίος κάλυπτε την προβολή της χώρας στο βαθμό που κάλυπτε, υπήρχε και κίνηση με την οποία ήμασταν λίγο-πολύ όλοι ευχαριστημένοι και μείναμε εκεί. Τώρα όμως που οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει απαιτείται η εξωστρέφεια που συνέχεια τονίζω.

Δηλαδή μπορούμε να έχουμε μια εσωστρέφεια σε ό,τι αφορά τα ελληνικά μας, τα τοπικά μας προϊόντα, όπως για παράδειγμα το Ηπειρωτικό προϊόν, την γαστρονομία μας για να αγοράζουμε από τους τοπικούς παραγωγούς και να κάνουμε την δική μας κουζίνα, όμως την ίδια στιγμή στην προσέλκυση επισκεπτών να έχουμε μια εξωστρέφεια.

Όχι ότι δεν θέλουμε τους Έλληνες, ασφαλώς τους θέλουμε. Αλλά πρέπει να έρθουν επισκέπτες απ' έξω ώστε να έχουμε εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, χρήματα που θα προστίθενται στην τοπική και εθνική οικονομία. Όταν πήγαινε καλά η οικονομία αυτό είχε παραιτηθεί, τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα επανερχόμαστε και επιμένουμε σε αυτό».

Πτήσεις Κύπρος Άκτιο

Μετά και την επιστροφή του από την επίσκεψη και τις επαφές που είχε στην Κύπρο ο κ. Ιωάννου ανακοίνωσε, ότι κλείδωσε η συμφωνία για συνέχιση των πτήσεων από την Κύπρο προς το αεροδρόμιο του Ακτίου, εξηγώντας ότι

«Η προεργασία και οι επαφές για αυτή την εξέλιξη είχαν αρχίσει από πολύ νωρίτερα όμως η συμφωνία έκλεισε και ανακοινώθηκε δημόσια στο Τηλεοπτικό Κανάλι της Κύπρου που έδωσα όπου υπήρχε κι εκεί ένας τουριστικός πράκτορας και είναι ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Κύπρου, ότι από το καλοκαίρι του 2015 θα έρχονται δυο πτήσεις από την Κύπρο στο Άκτιο εβδομαδιαίως.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι όπως καταλαβαίνεται 350 επισκέπτες ανά εβδομάδα είναι μια ένεση για την περιοχή μας. Και οι Κύπριοι τουρίστες όπως γνωρίζεται είναι πάρα πολύ καλοί».

.ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ