ΑΡΤΑ: Τριήμερο Βιωματικό Σεμινάριο


«Κόκκινη κλωστή δεμένη απ' το Φάρο τυλιγμένη» 

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου Άρτας, διοργανώνει τριήμερο Σεμινάριο – Βιωματικό Εργαστήριο, την Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 για τους εκπ/κους του Νομού Άρτας, αλλά και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο με τίτλο: «Κόκκινη κλωστή δεμένη απ' το Φάρο τυλιγμένη - Το παραμύθι ως μέσο εκπαίδευσης» και σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:



«Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στο φάρο της Κόπραινας, σήμα κατατεθέν της περιοχής αλλά και διαχρονικό σύμβολο. Για κάθε ναυτικό, "φάρος" σημαίνει ελπίδα, αισιοδοξία και ασφάλεια της ρότας του. Για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα θέμα που θέλοντας και μη, αγγίζει πάντα κάποιες λεπτές χορδές της ψυχής μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Φάροι από μόνοι τους είναι ένα θέμα που ελκύει το ενδιαφέρον όλων των ειδών τέχνης, όχι μόνο της ζωγραφικής αλλά και της λογοτεχνίας, της ποίησης και του κινηματογράφου, γιατί πίσω από τους επιβλητικούς πέτρινους τοίχους τους, τούς διαβρωμένους από την αλμύρα, κρύβουν δύναμη, μυστήριο, μοναξιά, περιπέτεια και συγχρόνως απέραντη γαλήνη.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιούμε το φάρο ως στοιχείο που εξάπτει τη φαντασία, ως εναρκτήριο θέμα διαπαιδαγώγησης και με το παραμύθι και τους κανόνες του προσπαθούμε να ξετυλίξουμε έναν παλιό αλλά όχι ξεχασμένο τρόπο επαφής με τους μαθητές.

Μελετά τις φυσικές δυνάμεις και μαθαίνει από τις αντιδράσεις και τις συνήθειες κάθε ζώντος οργανισμού.
Μέσα στους αιώνες αποτυπώνει την εξέλιξη πάντα με διαχρονικούς κανόνες.

O αφηγητής Δημήτρης Αβούρης γνωστός για τη δράση του μέσα από τη ΜΚΟ ΟΝΑΡ (αφηγητής παραμυθιών με παραστάσεις σε νοσοκομεία παιδιών) θα είναι μαζί μας να μας μιλήσει για τους κανόνες συγγραφής του παραμυθιού, Αυτοί είναι που καθορίζουν, την ποιότητα ζωής του ήρωα που συνεχώς αγωνίζεται για να ζήσει καλύτερα.

Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Παράσταση αφήγησης παραμυθιών για τους συμμετέχοντες και τα παιδιά τους.

Η παράσταση διάρκειας 2 περίπου ωρών με μύθους και ελληνικά παραμύθια εξελίσσεται με την συμμετοχή του κοινού, χωρίς σκηνικά, και κοστούμια. Καλείται ο προφορικός λόγος με το παραμύθι να συγκινήσει και να διδάξει χωρίς διδακτισμούς. Οι ήρωες καθορίζουν την πορεία της ζωής λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν το φυσικό περιβάλλον όπου εξελίσσεται το παραμύθι και η παράσταση.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Νομού Άρτας, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης αλλά θα είναι ανοιχτό και στο κοινό της Άρτας που ενδιαφέρετε να το παρακολουθήσει.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τις δύο πρώτες ημέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου Άρτας και την τρίτη ημέρα στα κτήρια του ΚΠΕ στη Κόπραινα Άρτας.

Για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου επίσης συνεργάζονται: η Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης νομού Άρτας, οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Π/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Άρτας και οι σχολικοί σύμβουλοι Δημοτικής εκπ/σης 1ης, 2ης, και 3ης Εκπ/κης Περιφέρειας Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Άρτας

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ