Ποια ονόματα θα κρίνουν την εκλογή Προέδρου


Με στόχο τους 180

Στο μέτρημα των κουκιών ήδη εκτός από τους 155 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση το Μαξίμου μετράει άλλον έναν που εκδήλωσε καθαρά πρόθεση στήριξης.



Πολλοί θεωρούν ότι το ίδιο κοντά βρίσκονται άλλοι δύο άνδρες βουλευτές και μια γυναίκα, ωστόσο τα ονόματα ακόμη δεν “παίζουν” καθώς για τους δικούς τους λόγους δεν έχουν εκδηλωθεί ξεκάθαρα.

Η πλέον κρίσιμη από τις ψηφοφορίες, τουλάχιστον για να φανεί εάν είναι εφικτός ο αριθμός των 180 βουλευτών, θεωρείται η δεύτερη. Αυτό καθώς θα έχει γίνει και το eurogroup αλλά και η σύνοδος κορυφής και θα έχει ξεκαθαρίσει από πλευράς των δανειστών το τοπίο και το τι απαιτείται από την Ελλάδα.

Τότε πολλοί από τους βουλευτές που θεωρούνται σήμερα ότι είναι κοντά στο “ναι” θα ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

Αυτή ήταν και η δήλωση του Β. Οικονόμου σήμερα στο πρωινό του Αntenna “στις 18 Δεκεμβρίου θα δω τι έχει διαπραγματευτεί ή κυβέρνηση” είπε ο κ. Οικονόμου.

Πολλοί είναι εκείνοι που στην ίδια κατάταξη πλην του κ. Οικονόμου βάζουν και άλλους οκτώ βουλευτές που είναι οι:

Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός.
Κανείς από τους παραπάνω ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αυτή την (ίσως αυθαίρετη) δημοσιογραφική τοποθέτηση και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους κατατάξει είτε στο στρατόπεδο του “ναι” είτε σε εκείνο του “όχι”.

Ωστόσο οι παραπάνω βουλευτές μαζί με περίπου άλλους τέσσερις όπως οι:
Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδη, Βύρων Πολύδωρας και Στάθης Μπούκουρας θεωρητικά μπορούν να στηρίξουν μια επιλογή σταθερότητας, δηλαδή κρίνοντας από τις εξελίξεις να καταλήξουν στο “ναι”.

Αυτό είπε, με άλλα λόγια, ο Β. Καπερνάρος μιλώντας στο ΑΠΕ:
"Δεν έχω να προσάψω κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν μου λέει τίποτα το όνομα Δήμας. Άρα περιμένω, διαλέγομαι με τους ανθρώπους τους δικούς μου και την ημέρα εκείνη θα καταλήξω να πω την άποψή μου

"Οι βουβοί" θα κρίνουν το αποτέλεσμα στην 3η ψηφοφορία

Ακόμη ωστόσο και υπό τις καλύτερες συνθήκες για την κυβέρνηση με όλους τους παραπάνω βουλευτές να οδηγούνται προς το “ναι” δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος των 180, αλλά ο αριθμός μένει κοντά στο 170 και οι 10 βουλευτές που απομένουν είναι πολλοί.

Εδώ ξεκινούν τα... εάν και τα... εφόσον. Δηλαδή τι θα κάνει το Ποτάμι που βλέπει την υποψηφιότητα Δήμα ως στενά κομματική; Τι θα γίνει με τη ΔΗΜΑΡ; Κάποιοι από εκεί θα προτιμήσουν το “ναι” από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ερωτήματα υπάρχουν και ως προς τους ΑΝ.ΕΛ. αν και με κάθε τρόπο τα στελέχη διαβεβαιώνουν ότι μετά την περίπτωση Μελά οι διαρροές τελείωσαν.

Εδώ πάντως παλιοί βουλευτές θυμίζουν πως πάντα σε τόσο κρίσιμες ψηφοφορίες υπάρχουν και οι εκπλήξεις, οι λεγόμενοι βουβοί βουλευτές, που συνήθως κανείς δεν τους έχει μετρήσει ούτε υπέρ της μιας, ούτε υπέρ της άλλης ή ακόμη χειρότερα για τα επιτελεία τους κατατάσσουν στην κατηγορία των σίγουρων.

newsit.gr
 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης