«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός γυναικολόγος Δ. Χασιάκος


Αύριο στην Αθήνα η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα γίνει στη Σγάρα Καταρράκτη

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 19 Δεκεμβρίου ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα γυναικολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου Δημήτρης Χασιάκος, με καταγωγή από το συνοικισμό Σγάρα της Κοινότητας Καταρράκτη Άρτας και αδελφός του π.Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου.



Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να πεις αντίο στο Δημήτρη Χασιάκο, έναν ΑΝΘΡΩΠΟ με κεφαλαία γράμματα, με ξεχωριστή προσωπικότητα , το σπάνιο ήθος, την ανθρωπιά,την αγάπη, το χαμόγελο, την ευγένεια, τον γιατρό που τίμησε τη λευκή στολή και τον Ιπποκράτειο όρκο. 

'Εκτισε" έναν χαρακτήρα και μια προσωπικότητα , όπου η Ιατρική δεν ήταν γι' αυτόν επάγγελμα , αλλά ένα κοινωνικό λειτούργημα , που το υπηρέτησε με πρωτοφανή αγάπη τόσο για την επιστήμη όσο επίσης για τους ανθρώπους που έγινε χωρίς εξαίρεση το στήριγμά τους. 

Είναι σίγουρο ότι σήμερα οι χωριανοί σου και χιλιάδες κόσμου που σε αγαπούσε θρηνεί τον άδικο χαμό σου ( 60.000 και πλέον μητέρες έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους με τη βοήθεια σου και τις ιατρικές σου γνώσεις). 

Όλοι μας κεραυνοβολημένοι κυριολεκτικά από την είδηση του ξαφνικού σου θανάτου ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι έφυγες από κοντά μας. Εύχομαι εξάδελφε Δημήτρη ο παντοδύναμος Θεός να σε τάξει " Ένθα οι δίκαιοι" και να ενσταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στη γυναίκα σου και στις 4 κόρες σου, στα πολλά αδέλφια σου και τους συγγενείς σου. 

Αιωνία σου η μνήμη!

Ιωάννης Φούκας

Στην Αθήνα η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα γίνει στη Σγάρα Καταρράκτη

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του, στο χωριό Σγάρα της κοινότητας Καταρράκτη (σημερινός Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων) του Ν. Άρτας.

Όσοι να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό, μπορούν να το κάνουν στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στην εκκλησία Αγιος Γεώργιος Παπάγου, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 1.30 μ.μ

Τιμώντας το έργο του αγαπημένου μας ιατρού όσοι από όλους εμάς επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν στο Σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού - Η Αγκαλιά (agalia.org.gr). - www.kalimera-arkadia.gr

Το πλούσιο βιογραφικό του μεγάλου επιστήμονα



Ο Δημήτρης Χασίακος, του Κωνσταντίνου και της Ανθής, γεννήθηκε το 1955 στο χωριό Σγάρα της κοινότητας Καταρράκτη (σημερινός Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων) του Ν. Άρτας.

Ο παππούς Χρήστος Χασιακός ήταν μέλος μιας οικογένειας με καταγωγή από την Ήπειρο. Με τη σύζυγό του Λαμπρινή απέκτησαν δύο παιδιά: τον Κωνσταντίνο (πατέρα του βιογραφούμενου) και την Παρασκευή. Και τα δυο αδέλφια αποκαταστάθηκαν στον τόπο καταγωγής τους.

Η Παρασκευή παντρεύτηκε τον Χρήστο Θεριανό στη Λευκάδα κι απέκτησαν δύο γιους: το Βαγγέλη και το Βασίλη. Ο Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την Ανθή κι απέκτησαν εφτά παιδιά: το Σωτήρη, το Χρήστο, το Δημήτρη (βιογραφούμενο), το Βασίλη, τη Λαμπρινή, τη Σταυρούλα και τη Μαίρη. «Αγωνίστηκαν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν στα παιδιά τους και αξιώθηκαν να τα καμαρώσουν άριστα αποκατεστημένα».

Παρακολούθησε το Δημοτικό στη γενέτειρά του και τις τρεις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στα Άγναντα. Κατόπιν μετακόμισε με τους δικούς του στην Αθήνα. Εκεί τελείωσε το 15ο Γυμνάσιο Αρρένων στην Κυψέλη. Επειδή η οικογένεια του είχε οικονομικές δυσκολίες, εργαζόταν τα καλοκαίρια σε διάφορες δουλειές.

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή. Υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης γιατρός με το βαθμό του δεκανέα στην Τρίπολη, στην Άρτα και στο Πέραμα Ιωαννίνων. Παράλληλα με το στρατό, έκανε και το αγροτικό του στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, υπαγόμενος στο Τάγμα Κονίτσης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε για ένα οκτάμηνο βασικές σπουδές στην αγγλική γλώσσα σ’ ένα κολέγιο στο Manchester της Αγγλίας. Ειδικεύτηκε ως μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α., όπου έκανε περαιτέρω σπουδές στον τομέα της ανθρώπινης παραγωγής στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια και στο John’s Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έγινε λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα επίκουρος καθηγητής στον κλάδο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, όπου παράμενε μέχρι πριν φέτος. Εξειδικευμένος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή σύμφωνα με τις προδιαγραφές του EBCOG και της Ελληνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και στην Γυναικολογική Ενδοσκόπηση.

Μεταξύ των κλινικών όπου εξειδικεύθηκε περιλαμβάνεται το John Hopkins Hospital (IVF unit) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής). Είχε να επιδείξει πλούσιο πολυετές κλινικό και διδακτικό έργο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση των υπό ειδικότητα γιατρών στο «Αρεταίειο», ενώ συμμετέχει και στην εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής σχολής. Η δραστηριότητα του επεκτεινόταν και στον ιδιωτικό τομέα, όντας μέτοχος σε ιδιωτικά μαιευτήρια και κλινικές.

Στην προσωπική του ζωή, ο Δημήτρης ήταν παντρεμένος με τη Γεωργίτσα - Σταυρούλα Μπάκα, ιατρό μικροβιολόγο, Επίκουρο Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά: την Ανθία, τη Σταματίνα, τη Χριστίνα και την Ελένη.

"Α-ΤΖ": Η ιστοσελίδα μας εκφράζει τα θερμά και ειλικρινά της συλλυπητήρια στους οικείους του. Γράφηκε μεταξύ άλλων ότι "το κενό που αφήνει ο Δημήτρης Χασιάκος είναι «Μεγάλη απώλεια» για τον ιατρικό κλάδο και είναι γεγονός. Ήταν ένας γυναικολόγος που είχε "γράψει" ρεκόρ σε γέννες (πάνω από 60.000)! Και ήταν ένας γιατρός που αφήνει ιστορία «θησαυρού»..."

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ και ΕΔΩ  και ΕΔΩ και ΕΔΩ

 - www.kalimera-arkadia.gr

Σχόλια

  1. μεγάλη απώλεια για όλες τις γυναίκες.θερμα συλληπητήρια στην οικογένεια του και ενα μεγάλο ευχαριστω σ αυτό τον υπέροχο άνρθωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του. Ήτανε ο γιατρός μου που με χειρούργησε πριν 2 εβδομάδες..ότι και να ειπωθεί είναι πολύ λίγο για αυτόν τον άνθρωπο. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που είχε ταχθεί να δίνει χαμόγελα σε όλες τις γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένε μου γιατρέ καλό σου ταξίδι. Η μόνη παρηγοριά για την αγαπημένη σου γυναίκα και τα κορίτσια σου ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη χιλιάδων γυναικών που βοήθησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποσο πολυ λυπαμαι..ποσο υπεροχος ανθρωπος,ποσο αξιολογος γιατρος..απωλεια για ολους μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητέ γιατρέ, φίλε, άνθρωπε, καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον ευχαριστούμε και οι τρείς μας πολύ και μας λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστουμε για ολα!!
    Καλο ταξιδι Δημητρη!
    Σοφια Νικος Χαρα Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Ενας υπέροχος, μοναδικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ...καλό ταξίδι...Σε ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας!
    Τζένη-Γιάννης-Εφραίμ-Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατρέ καλό ταξίδι στην γειτονιά των Αγγέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλο ταξιδι γιατρε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ....είναι η καρδια του....ναι...θα καταφερω να το γεννησω....ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ....καλο ταξιδι θα ζεις παντα στη καρδια μου..σε ευχαριστούμε για τον γιο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλο ταξιδι σε ευχαριστουμε για την κορη που μασ χαρισεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόλις το πληροφορήθηκα και νιώθω μεγάλη θλίψη.Πάνω απ'όλα ήταν άνθρωπος, απλά ένας υπέροχος άνθρωπος και φυσικά σπουδαίος επιστήμονας!Η απώλεια είναι τεράστια.Σίγουρα θα έχει γίνει ένας άγγελος γιατί ήταν ένας άγγελος και στη ζωή...Θα σας θυμάμαι για πάντα.
    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου γιατρέ. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ..Σε ευχαριστώ για την κόρη που μου χάρησες..Ας αναπαυθεί η ψυχούλα σου..Ησουν στη ζωή ΑΓΓΕΛΟΣ και τώρα ο Μεγαλοδύναμος σε έχει δίπλα του ΑΓΓΕΛΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σ' ευχαριστούμε γιατί μας χάρισες τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kalo taksidi giatre mou....den tha se ksexaso pote...kalo paradiso..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εξαιρετικός Ανθρωπος, γιατρός και συνάδελφος! Σ' ευχαριστώ! Καλό ταξίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ . ..........

    Παναγιωτης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ...ΗΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ... ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΟΠΩΣ ΜΕ ΑΛΦΑ ΚΑΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΠΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! ΠΟΛΥ ΘΛΙΨΗ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΑΒΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο γιατρέ. Δεν σας βλέπω όμως εδώ:
    Γυναικολόγος Θεσσαλονίκη
    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης