Επίσκεψη Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου στο Δήμαρχο Αρταίων


Είμαστε αρωγοί σε κάθε δράση σας με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Παρών στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και  Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Αρταίων Κώστας Πατήλας. 



Τέθηκε πληθώρα θεμάτων επί τάπητος, με το Δήμαρχο Αρταίων να τείνει χείρα αγαστής συνεργασίας στο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για τη διευθέτηση υποθέσεων που αφορούν από κοινού το Δήμο Αρταίων και τη Μητρόπολη, ενώ ακρογωνιαίο λίθο της συνάντησης αποτέλεσε η συζήτηση για θέματα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την πολύ καλή δουλειά σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Πρέβεζα, μέσα από το οποίο ενισχύονται και άπορες οικογένειες που ζουν στον κάμπο της Άρτας.

Για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να βοηθήσει αποτελεσματικά τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της Άρτας χωρίς όμως να παρεμβαίνει επιδεικτικά και να «κάνει πολιτική» με αυτούς τους ανθρώπους, μια δήλωση που βρήκε απόλυτα σύμφωνο το Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο.

Ο Δήμαρχος Αρταίων επιδιώκοντας να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Αρτινών πολιτών για τη δημιουργία έργων κοινωφελούς χαρακτήρα όπως παιδικές χαρές σε τοπικές κοινότητες του Δ. Αρταίων, έθεσε στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη την πρόταση παραχώρησης εκκλησιαστικών εκτάσεων στο δήμο ώστε να υλοποιηθούν τα έργα αυτά.

Ο κ. Χρυσόστομος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει αντίρρηση, συνηγόρησε στο αίτημα του Δημάρχου για παραχώρηση εκκλησιαστικών εκτάσεων στο δήμο για την υλοποίηση έργων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων αναφέρθηκε στην πολιτική του Δήμου Αρταίων να αναδείξει τα βυζαντινά μνημεία του τόπου με στοχευμένες δράσεις «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας και να αναπτύξουμε το θρησκευτικό τουρισμό, ώστε η Άρτα να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης