Ευρεία σύσκεψη για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Αρταίων


Ο τουρισμός -πολιτισμός και τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας είναι τα εφόδια που πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά για να έλθει η ανάπτυξη στην Άρτα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αρταίων με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και θεματικό Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου στα θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης,  Στράτο Ιωάννου, στα πλαίσια κοινών δράσεων σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.



Στη σύσκεψη αυτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Νικόλαος Λιόντος,
ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης, Χάρης Παπάζογλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Παπάζογλου,  η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας,  Βαρβάρα Παπαδοπούλου και ο Τομεάρχης κ. Ραπτόπουλος,, ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Λεωνίδας Γκόρος,  εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Γιάννης Σερδενές, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης», Δήμητρα Αξιώτη, εκπρόσωπος του Μ/Φ «Σκουφάς» Νικόλαος Μπανταλούκας, εκπρόσωποι του συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Αγροτουρισμού «ο Άραχθος», Μαρία Παπαβασιλείου και Ανδρέας Μουργελάς και υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Τουρισμού και Απασχόλησης του Δήμου Αρταίων.

Στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής όσον αφορά τον τουρισμό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας, καθώς και τρόποι προβολής, με σκοπό η Ήπειρος στο επόμενο διάστημα να αποτελεί  προορισμό τουριστών τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι τα μηνύματα που έχει από επισκέψεις του στο εξωτερικό, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, όσον αφορά το ενδιαφέρον ξένων τουριστικών γραφείων για την περιοχή της Ηπείρου, οπότε αν προχωρήσουμε σε σωστές δράσεις, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τουρίστες και να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας.

Στόχος της Περιφέρειας, όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου, είναι η ενιαία πολιτική ισόρροπης προβολής της Ηπείρου και αναφέρθηκε στις μεγάλες  δυνατότητες που υπάρχουν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, καθώς όπως δήλωσε διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η φυσική ομορφιά συνδυάζοντας το υδάτινο και το ορεινό στοιχείο,  ο εναλλακτικός τουρισμός και πάνω απ’ όλα η παραδοσιακή φιλοξενία του Ηπειρώτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύμπραξη όλων των φορέων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε η Ήπειρος να βγει από την εσωστρέφεια. Στην κατεύθυνση αυτή θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας Καταστατικής,  Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, με τρόπο λειτουργίας εντελώς επαγγελματικό.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αρταίων, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στράτο Ιωάννου για την επίσκεψή του, δήλωσε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιρογιάννης δήλωσε: «Η συνάντηση με τον φίλο Στράτο Ιωάννου, είναι πάντα μια αφορμή για χρήσιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα. Υπάρχει ταύτιση απόψεων στα θέματα προγραμματισμού και δράσεων για την προώθηση του ενιαίου τουριστικού προϊόντος μας.

Ο τουρισμός -πολιτισμός  και τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας είναι τα εφόδια που πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά για να βγούμε από την εσωστρέφεια των προηγούμενων ετών. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζονται στοχευμένες δράσεις με κοινό μέτωπο όλων των φορέων, αλλά πάνω απ’ όλα  πρέπει εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε  τον τόπο μας και μετά να διεκδικήσουμε.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία που αποβλέπει στην εξωστρέφεια και στην  εφαρμογή καινοτόμων δράσεων. Η ύπαρξη ενδιαφέροντος από τουριστικά γραφεία εξωτερικού και επίσκεψη ομάδων στο Δήμο μας, δίνουν το μήνυμα ότι με δουλειά και συνεργασία μπορούμε να μπούμε στο χάρτη των τουριστικών προορισμών».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Αρταίων τόνισε: «Στους άμεσους στόχους μας είναι δημιουργία Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής μας, έτσι ώστε να μπορεί  να βοηθήσει  ουσιαστικά στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της Άρτας ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης