Λύνεται η εναπόθεση των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών


Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει γίνει πλήρης καθαρισμός του χώρου του αμαξοστασίου από τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια

Επίσκεψη στο χώρο του αμαξοστασίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης,  συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Δημήτρη Νταλάκα, λίγες μέρες πριν την οριστική λύση του προβλήματος που ταλανίζει την πόλη μας το τελευταίο διάστημα. 



«Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα με την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών στο χώρο του αμαξοστασίου, το κληρονομήσαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Χωρίς να θέλω να αφήσω κάποια αιχμή, υπήρξε ένας άγονος διαγωνισμός κι άλλος ένας μετά μέσα στο καλοκαίρι, και στη συνέχεια εμείς με την τρίτη πια φορά και αφού αλλάξαμε τους όρους της διακήρυξης, υπήρξε αποτέλεσμα, προέκυψε ανάδοχος και ξεκίνησε αμέσως η μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στα Γιάννενα και από εκεί το υπόλειμμα στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας.

Ωστόσο, στα Γιάννενα λόγω των πολλών κάδων ανακύκλωσης που τοποθέτησε ο Δήμος Ιωαννιτών υπήρξε ένα μπλοκάρισμα στο ΚΔΑΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετούνται τα δικά μας τα αυτοκίνητα, όμως σε ταχεία συνεννόηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης, καταφέραμε να μας δώσουν το «πράσινο φως» για να μπορούν τα τρία αυτοκίνητα που έχουμε καθημερινά από εδώ προς τα Γιάννενα να μπορούν να έχουν προτεραιότητα!», δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων.

Και υπογράμμισε ότι  «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει γίνει ο πλήρης καθαρισμός του χώρου αυτού. Πρόθεση της νυν δημοτικής αρχής είναι να μεταφέρουμε και το αμαξοστάσιο σε έναν άλλο χώρο. Ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου σχεδιάζει το εργοστάσιο για τη διαχείριση σκουπιδιών στα Γιάννενα και παράλληλα, σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα δημιουργηθούν σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Δ.Αρταίων έχει αποφασιστεί να γίνει κοντά στη Γέφυρα Καλογήρου. Θα πηγαίνουμε λοιπόν τα απορρίμματα σε εκείνο το σημείο και μετά από εκεί θα τα παίρνουν και θα οδηγούν στο εργοστάσιο. Μόλις λύσουμε αυτό το θέμα, προχωράμε στην δρομολόγηση της μεταφοράς του αμαξοστασίου και μετά στη δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, λύνοντας οριστικά πλέον το θέμα των σκουπιδιών στην Άρτα.


Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Δημήτρης Νταλάκας, επισημαίνοντας τη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους πολίτες της Άρτας στο θέμα της καθαριότητας.

«Απτά είναι τα αποτελέσματα και στον τομέα της καθαριότητας και στον τομέα της ανακύκλωσης, και σύντομα θα οδηγηθούμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με καθορισμένες στοχευμένες δράσεις. Και ο Δήμαρχος αλλά και εγώ ως Αντιδήμαρχος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνδημότες μας για τη βοήθεια που μας προσφέρουν καθημερινά στο έργο αυτό, ώστε η Άρτα να αποτελεί σύντομα μία από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης