«Αβέβαιες οι προοπτικές της ευρωζώνης»


«Καμπανάκι» από την Κριστίν Λαγκάρντ 

«Αβέβαιες είναι οι προοπτικές της ευρωζώνης» σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.



Αναφερόμενη στη γενικότερη παγκόσμια οικονομική κατάσταση, σε σημερινή ομιλία της στο Σαντιάγο της Χιλής, με θέμα «Προκλήσεις για την εξασφάλιση της ανάπτυξης και της κοινής ευημερίας στη Λατινική Αμερική», τόνισε ότι «τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά, αλλά ο δρόμος φαίνεται όλο και πιο ανώμαλος», προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να είναι σταθερά στην πορεία προς την ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες και οι προοπτικές για την Κίνα έχουν παγώσει».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ διατύπωσε την άποψη ότι «συνολικά, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο να κολλήσει σε αυτό που έχω αποκαλέσει "νέα μέτρια" κακή ανάπτυξη και ελλιπή δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια νέα δυναμική πολιτική».

Για τη Λατινική Αμερική ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «πολυάριθμες προκλήσεις» και ότι η «πρόσφατη στροφή» των μακροοικονομικών συνθηκών θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση, προσθέτοντας επίσης ότι «σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να ενισχυθεί η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, ισορροπημένη και βιώσιμη».

Απευθυνόμενη στις ηγεσίας και στους λαούς της Λατινικής Αμερικής είπε ότι «το ΔΝΤ εργάζεται σκληρά για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο αυτό». 

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης