Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την παρουσία ζώων στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης


Απάντηση στο θέμα που είχε αναδείξει πρόσφατα μέσω της ιστοσελίδας του ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας και αφορούσε την παρουσία ζώων στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης δίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. 




Όπως τονίζει η προϊσταμένη της Εφορείας Ανθή Αγγέλη η Υπηρεσία ήδη από το 2010, προέβη σε έγγραφες και προφορικές συστάσεις στους ιδιοκτήτες κοπαδιών της περιοχής και σε καταθέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα της παράνομης διέλευσης και σταυλισμού ζώων εντός του χώρου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, καθώς η κατάσταση εξακολουθούσε να παραμένει η ίδια, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές συστάσεις στους ιδιοκτήτες των κοπαδιών, η υπόθεση οδηγήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Με συνεχείς όμως αναβολές η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί έως σήμερα. Τον Ιούνιο του 2014 η ΛΓ Εφορεία Αρχαιοτήτων επανήλθε με νέο έγγραφό της για το πρόβλημα πρόβλημα που υπάρχει στην Κασσώπη και ζήτησε επιτακτικά να δοθεί λύση ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου και της μεγάλης επισκεψιμότητας του χώρου στη συγκεκριμένη περίοδο.

Σε συνέχεια του ανωτέρω, έγινε ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας προκειμένου να υπάρχει από κοινού και συντονισμένη αντιμετώπιση του φαινομένου χωρίς όμως μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα.

«Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω, ότι η Εφορεία προέβη σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς κανένα ωστόσο αποτέλεσμα» καταλήγει η κ. Αγγέλη, καλώντας κάθε αρμόδια αρχή να προτείνει άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ