ΒΙΒΛΙΟ: «Αλχημεία » Π.Κοέλο


Εικονογράφηση Κ.Εστράντα Ατζέντα 2015 Εκδόσεις Λιβάνη

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Μοιραστείτε τη χρονιά με επιλεγμένα αποφθέγματα ενός από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς , του Πάουλο Κόελο. Ο Πάουλο Κοέλο , τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούν αλχημιστή των λέξεων είναι ένας από τους συγγραφείς με την μεγαλύτερη επιρροή στον αιώνα μας.



Η Κολομβιανή Καταλίνα Εστράντα είναι μια διεθνής και επιτυχημένη εικονογράφος που ζει στην Βαρκελώνη. Τα έργα της είναι γεμάτα κομψές χρωματικές εκρήξεις.

Μερικά δείγματα γραφής :

Ιανουάριος : Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις Το σύμπαν συνωμοτεί πάντα υπέρ αυτών που ονειρεύονται.

Απρίλιος : Ο Θεός έγραψε στον κόσμο την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας. Αρκεί να διαβάσεις τι έγραψε για σένα. Την αγάπη την ανακαλύπτεις στην πράξη.

Ιούλιος : Όποιος δίνει προσοχή στη μέρα την οποία ζει ανακαλύπτει τη μαγική στιγμή. Το έργο του Θεού βρίσκεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες της Πλάσης.

Δεκέμβριος : Να εκμεταλλεύεσαι όλες τις ευκαιρίες σου στην ζωή, επειδή αν τις χάσεις θα αργήσουν να ξανάρθουν. Ο πόνος δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τη χαρά που ένιωσα κάνοντας το καθήκον μου.

Τι είδους δύναμη είναι αυτή που μας ωθεί να αφήσουμε την άνεση που μας είναι οικεία και να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, παρόλο που ξέρουμε πως η δόξα του κόσμου παρέρχεται; Νομίζω πως η παρόρμηση αυτή λέγεται αναζήτηση για το νόημα της ζωής. Για χρόνια έψαχνα οριστική απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, στα βιβλία, στην τέχνη, στην επιστήμη, στους επικίνδυνους ή άνετους δρόμους που είχα πάρει. Βρήκα πολλές. Σήμερα είμαι πεπεισμένος ότι η απάντηση αυτή δεν θα μας αποκαλυφθεί ποτέ στη ζωή που ζούμε, αν και στο τέλος, όταν θα ξαναβρεθούμε μπροστά στο Δημιουργό, θα καταλάβουμε κάθε ευκαιρία που μας προσφέρθηκε.

Ομιλία του συγγραφέα κατά την ανάληψη της έδρας 
στην Ακαδημία Γραμμάτων της Βραζιλίας

Ο Πάουλο Κοέλο γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1947 και εργάστηκε ως θεατρικός σκηνοθέτης και συγγραφέας, δημοσιογράφος και στιχουργός προτού αφοσιωθεί στα βιβλία του. Η συνεργασία του με το διάσημο Βραζιλιάνο μουσικό Ραούλ Σέισας είχε ως αποτέλεσμα κλασικά κομμάτια για το βραζιλιάνικο ροκ. Το έργο του έχει εκδοθεί σε 168 χώρες και μεταφραστεί σε 80 γλώσσες. Στις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκαταλέγονται ο Αλχημιστής, που θεωρείται το βραζιλιάνικο βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, καθώς και το Ημερολόγιο Ενός Μάγου. Είναι ο συγγραφέας με τους περισσότερους θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Εξελέγη στην Ακαδημία Γραμμάτων της Βραζιλίας το 2002 και από το 2007 είναι Αγγελιαφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ. Είναι παντρεμένος από το 1979 με την καλλιτέχνιδα πλαστικών τεχνών Κριστίνα Οϊτισίκα.

Η Καταλίνα Εστράντα από παιδί θαύμαζε τους πλούσιους και ζωηρούς κήπους και τη φύση της πατρίδας της, της Κολομβίας. Σήμερα, όντας πια διεθνής και επιτυχημένη εικονογράφος που ζει στη Βαρκελώνη, η Καταλίνα δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες της. Η ικανότητά της να θαυμάζει τα πράγματα με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού φαίνεται ακόμα στα έργα της, που είναι γεμάτα κομψές χρωματικές εκρήξεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης