«Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι»


Το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Πάνου και Χάρη Κατσιμίχα, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00, στην Αίθουσα Διώνη. 



 «Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια πολιτεία όμορφη, μα πάντα λυπημένη, οι άνθρωποι αγέλαστοι, χαζοί και μουτρωμένοι, δεν ξέρανε χαμόγελο κι αγάπη τι σημαίνει. Καθένας τους εκοίταζε μονάχα τη δουλίτσα του και η συντροφικότητα ήταν λέξη άγνωστη. Ούτε καλημέρα δεν λέγανε! Ποτέ τα παιδιά δεν παίζανε, δεν χορεύανε, δεν γιορτάζανε, για αυτό την ονόμασαν Αγέλαστη Πολιτεία.

Οι κάτοικοί της είχαν μάθει να σιχαίνονται τους ζωηρούς καλικάντζαρους, καθώς η ασχήμια των καλικάντζαρων τους θύμιζε τη δική τους ασχήμια. Αυτή την πόλη διαλέξανε τα Χριστούγεννα οι καλικάντζαροι για να κάνουνε τις φάρσες τους. Η έλευσή τους, την ημέρα των Χριστουγέννων, θα αλλάξει δραματικά τη ζωή των κατοίκων της Αγέλαστης Πολιτείας και θα σημαδέψει μια για πάντα τις τρυφερές ψυχές των παιδιών……….»


Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δώστης  κλότσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινήσει
για την "Αγέλαστη Πολιτεία" που κρύβει μέσα του κάθε ένας από μας...
για τους καλικάντζαρους που φωλιάζουν στα κρυφά, έτοιμοι να κάνουν ξανά τις σκανταλιές τους...
για το καλά φυλαγμένο μυστικό της αιώνιας ευτυχίας….

«Εμπρός, να αρχίσει ο χορός, να αρχίσουνε οι τρέλες,
ανοίξτε τις ομπρέλες σας, θα βρέξει καραμέλες …»
στην αίθουσα Διώνη τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014,ώρα 20:00 στη μουσικοθεατρική παράσταση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας! 

 Εμφάνιση ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.jpg

 Εμφάνιση ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ αφισα.jpg


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης