Ύμνος στην απεραντοσύνη της φύσης


Πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος μπροστά στη φύση; 

Σε αυτό το ερώτημα απαντά η φωτογράφος Elizabeth Gadd, μέσα από μια σειρά αριστουργηματικών φωτογραφιών, που δείχνουν πόσο ασήμαντος είναι ο άνθρωπος σε σχέση με το φυσικό τοπίο. (ΦΩΤΟ)



Ταξιδεύει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, ψάχνει για τα πιο ενδιαφέροντα τοπία και τοποθετεί τον εαυτό της στο κέντρο, τραβώντας μοναδικής αισθητικής λήψεις.

Η κάμερα είναι στημένη εκατοντάδες μέτρα μακριά και τραβά συνεχώς λήψεις, ενώ η Καναδή φωτογράφος εμπνέεται από τα χρώματα και τους ήχους του περιβάλλοντος και ποζάρει πλήρως εναρμονισμένη με τη γύρω φύση.

Η Gadd εξομολογείται ότι η αγαπημένη της φωτογραφία ονομάζεται Be Still, (Μείνε ακίνητος), στην οποία στέκεται στη μέση μιας ομιχλώδους λίμνης περικυκλωμένης από βουνά. «Θυμάμαι ότι είναι μια από τις πιο ήρεμες στιγμές της ζωής μου», δηλώνει η φωτογράφος, περιγράφοντας το πώς έγινε η λήψη, «Έστησα την κάμερα στην ακτή και περπάτησα μέσα στο παγωμένο νερό για να σταθώ για αρκετά λεπτά εκεί ακίνητη μέχρι να βρω την κατάλληλη στιγμή».

Για την ιδανική λήψη, όπως δηλώνει η ίδια, χρειάζεται κόπος και πολλή μελέτη, «Έπρεπε να πηγαινοέρχομαι πολλές φορές από και προς στην κάμερα για να δω που ακριβώς έπρεπε να τοποθετήσω τον εαυτό μου. Αγαπώ τη φύση και πάντα ήθελα να δοκιμάζω τον εαυτό μου και να τον προκαλώ, ώστε να δω τα όρια μου».

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail 

 

 

 

 

 



 

 

Read more: newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ