Άρτα: Σύσκεψη για τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων


 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου με θέμα τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε αυτά για την εύρυθμη λειτουργία τους.



Στη σύσκεψη αυτή , συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Χάρης Παπάζογλου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Καραγεώργος, ο Διευθυντής Προγραμματισμού Οργάνωσης και Ανάπτυξης  του Δήμου κ. Σπύρος Τζαχρήστας και η Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Σοφία Γρύλλια.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια, και αφού λήφθηκαν υπόψιν τα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στα σχολεία εκείνα,  στα οποία τίθενται θέματα υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών.

Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της σχολικής στέγης με την ανέγερση και προσθήκη νέων κτιρίων, όπου αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση άμεσα με τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ξεχωριστά το κάθε σχολικό συγκρότημα.

Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Άρτας, καθώς τα υφιστάμενα κτίρια δεν επαρκούν για να καλύψουν στο σύνολο τον αριθμό των παιδιών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συντήρηση και η αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων αλλά και η εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την στέγαση/επέκταση των σχολικών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να παρέχουμε καλύτερης υπηρεσίας εκπαίδευσης στα παιδιά μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης