Φιλιππιάδα: Σε εξέλιξη το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο


Νίκος Καλαντζής: « Νέες προοπτικές σε επιχειρηματικό, τουριστικό και οικιστικό επίπεδο» 

Την έγκριση της Α΄Φάσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φιλιππιάδας υπέγραψε πρόσφατα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Μανιάτης. 



 Το Σχέδιο αποσκοπεί στην οργάνωση του αστικού και περιαστικού χώρου και γενικότερα του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής εφαρμογής του, κατά τρόπο σύμφωνο με τις αρχές τις βιώσιμης ανάπτυξης και συμβάλλοντας στην αξιοποίηση και η ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.

Στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό μεταξύ άλλων προτείνεται η ανάπτυξη υπηρεσιών και υποδομών τουρισμού και αναψυχής σε όλο το μήκος του ποταμού Λούρου, όπου αυτό είναι δυνατόν από τη μορφολογία του εδάφους και τις παρακείμενες υφιστάμενες χρήσεις, και η εντατικοποίηση της (ήπιας) τουριστικής ανάπτυξης σε επιλεγμένους οικισμούς - σταθμούς κατά μήκος της πορείας του Λούρου.

Για τη Λίμνη Ζηρού προτείνεται η παρόχθια αξιοποίηση για χρήσεις ήπιας αναψυχής και δασικού τουρισμού, και η πολυδιάστατη αξιοποίηση της Παιδόπολης Ζηρού, μέσα στο πλαίσιο καθορισμού ΠΕΠ.

Σημαντική για την περιοχή χαρακτηρίζει την εξέλιξη ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής υπογραμμίζοντας ότι θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση που θα είναι και η τελική η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση και σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Ζηρού αναφέρει ότι ο καθορισμός χρήσεων γης που θα προκύψει από το Γενικό Πολεοδομικό θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής , διευρύνοντας τις δυνατότητες και δίνοντας νέες προοπτικές σε επιχειρηματικό, τουριστικό και οικιστικό επίπεδο.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ