Τουρκία: Νέες εκπλήξεις από το «λευκό ανάκτορο» του Ερντογάν


Οι λεκάνες στις τουαλέτες έως και 4.500 δολάρια η μία 

Ατελείωτες οι εκπλήξεις που προκαλεί αυτό το «λευκό ανάκτορο», η προεδρική κατοικία στην Άγκυρα. Ο πρόεδρος του Αρχιτεκτονικού Επιμελητηρίου της Τουρκίας Τεζκάν Καρακούς Καντάν «διόρθωσε» την Τετάρτη τον αριθμό των δωματίων του κτιρίου. 

Είναι «δυο χιλιάδες, ίσως και περισσότερα» είπε, όχι 1.150, όπως είχε πληροφορήσει την βουλή ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό ίσως να μη έκανε μεγάλη εντύπωση. Εκείνο που άφησε εμβρόντητους τους Τούρκους ήταν μια άλλη «λεπτομέρεια» που αποκάλυψε ο κ. Καντάν, ο οποίος έχει την γενική επίβλεψη του ανακτόρου. Οι λεκάνες στις τουαλέτες είναι δυο κατηγοριών και κοστίζουν 2.200 δολάρια και 4.500 δολάρια έκαστη. «Ανάλογα με το πρόσωπο που θα τις χρησιμοποιήσει είναι και το είδος» της λεκάνης εξήγησε.

Ας σημειωθεί ότι ο κατώτερος μισθός στην  Τουρκία δεν φθάνει τα 400 δολάρια.

Στην προεδρική κατοικία τοποθετήθηκαν 63 ασανσέρ, συνολικού κόστους 7.6 εκατ. δολάρια, δήλωσε ο κ. Καντάν. Πρόσθεσε ότι παραγγέλθηκαν και άρχισε να καταφθάνει ό,τι χρειάζεται για δεξιώσεις, επίσημα γεύματα αλλά και καθημερινά. Μερικά από αυτά, όπως τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα πιάτα από ειδική πορσελάνη, έχουν επίχρυσο «γύρο». Ένα  τέτοιο ποτήρι κόστισε 450 δολάρια.

Σχολιάζοντας αυτές τις «εκκεντρικότητες» ο καθηγητής Γκιουνάλ Κουρσούν γράφει στην εφημερίδα «Zaman»: Τον άνθρωπο δεν πρέπει να τον κρίνεις από το τι πληρώνει στην εφορία. Την τουαλέτα που χρησιμοποιεί να δεις.
 tovima.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης