Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση οι δήμοι Πρέβεζας


Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι δήμου του νομού αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού με αφορμή την πρώτη συνεδρίασης της Περιφερειακής ένωσης δήμων Ηπείρου. 




Σύμφωνα με το δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη δυστυχώς συνεχίζεται η απαράδεκτη οικονομική πολιτική των περικοπών προς την τοπική αυτοδιοίκηση σε τέτοιο βαθμό που ο δήμος μας με δυσκολία αντεπεξέρχεται στις βασικές του υποχρεώσεις.


Ο ίδιος τόνισε ότι ο δήμος της Πρέβεζας όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να σταθεί όρθιος ύστερα από πολύ μεγάλο αγώνα χωρίς να προσφύγει στην εύκολη λύση του νέου δανεισμού και χωρίς να δημιουργήσει νέες υποχρεώσεις και συνεχίζει αυτή την προσπάθεια ώστε να υπάρξει προοπτική ανάκαμψης της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκύριας

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας εξήγησε ότι αυτό γίνεται με την εξυγίανση των οικονομικών, καταβολή των υποχρεώσεων, είσπραξη των εσόδων κατανοώντας συγχρόνως και το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκονται οι δημότες, ενώ ανέφερε ότι ήταν και ο βασικός λόγος που δεν έγινε για τη νέα χρονιά καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Τέλος χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να επανακαθορίσει την οικονομική της πολιτική απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να αποδοθούν οι αναγκαίοι και απαραίτητοι πόροι για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων.

Για μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες μίλησε ο δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ο οποίος σημείωσε ότι περισσότερα στοιχεία θα δοθούν όταν το θέμα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, ανέφερε ο κ. Νάστας και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χρηστή διοίκηση και ο εξορθολογισμός των δαπανών θα φέρουν αποτελέσματα παρά την πρωτοφανή μείωση των επιχορηγήσεων του κράτους προς τους δήμους».

Έντονα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νίκος Καλατζής όχι τόσο από τα οικονομικά του δήμου όσο από τα οικονομικά των δημοτικών επιχειρήσεων αφού όπως μας είπε ακόμη δεν έχει γίνει παραλαβή των οικονομικών της Ανώνυμης εταιρείας,

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή είναι να αποφευχθεί κάθε περιττή δαπάνη, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες σε πολύ καλό επίπεδο.

 epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης