Η επιστροφή στη Γη μέσα από τη διαστημική κάψουλα


Στις αρχές Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την παρθενική της δοκιμαστική πτήση η αποστολή Orion της ΝASA. 

Απώτερος στόχος της αποστολής είναι να μεταφέρει τους πρώτους ανθρώπους στον πλανήτη Άρη. Η εκτόξευση της διαστημικής κάψ0υλας Orion το οποίο κατασκεύασε η εταιρεία αεροδιαστημικής Lockheed Martin έγινε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα πάνω σε πύραυλο Delta IV Heavy. (Βίντεο) 




 Στόχος του σύντομου ταξιδιού είναι ο έλεγχος και η αξιολόγηση διαφόρων τεχνικών συστημάτων. Μπορεί το Orion στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση να μην μετέφερε πλήρωμα, ωστόσο το βίντεο που δημοσίευσε η NASA μας δίνει μια πραγματική εικόνα μέσα από το διαστημόπλοιο, όπως αυτή που θα βλέπουν οι αστροναύτες.

Μεταξύ των πρώτων δεδομένων που ανακτήθηκαν από το Orion κατά τη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του στις 5 Δεκεμβρίου ήταν το βίντεο, το οποίο κατεγράφη από το εσωτερικό του σκάφους, παρέχοντας εικόνα μέσα από τα παράθυρά του.

 Αν και μεγάλο τμήμα του βίντεο μεταδόθηκε κάτω στη Γη και προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο στην τηλεόραση της NASA, δεν ήταν διαθέσιμο στο σύνολό του- ωστόσο πλέον το κοινό αποκτά τη δυνατότητα για μια «κοντινή ματιά» στις ακραίες συνθήκες από τις οποίες περνά ένα διαστημόπλοιο κατά την επιστροφή του στον πλανήτη.

Πηγή : econews.gr, http://ikypros.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ