ΤΛΠΜ- ΤΕΙ Ηπείρου: Το χρονικό των γεγονότων


Λάβαμε με mail το παρακάτω κείμενο από το ΤΛΠΜ του ΤΕΙ Ηπείρου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και στο οποίο κείμενο παραθέτουν το χρονικό των γεγονότων τονίζοντας την ευθύνη της διοίκησης στο γεγονός ότι ακόμα το εξάμηνο δεν έχει ξεκινήσει κανονικά.   



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΌΤΩΝ 

Ο Σύλλογος Σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στηρίζει έμπρακτα την ομαλή λειτουργία του Τμήματος.

Σε δηλώσεις της η Διοίκηση υποστηρίζει πως και αυτή επιδιώκει το ίδιο. Δυστυχώς παρατηρούμε ότι οι κινήσεις της έρχονται σε αντίθεση με την βασική τους θέση.

Ας δούμε πως έχει η κατάσταση: 

 • 1 Οκτωβρίου: Αρχίζει η ακαδημαϊκή χρονιά.

• 6 Οκτωβρίου: Καλούν να μπούμε στις αίθουσες μόνο με το μόνιμο διδακτικό προσωπικό όπως και γίνεται.

• 13 Οκτωβρίου: Ανακοινώνεται η διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων 06/10/2014-16/01/2015.

• 27 Οκτωβρίου: Με καθυστέρηση της Διοίκησης καλούνται οι έκτακτοι να υπογράψουν. Με την κατά παράβαση εμφάνιση του καθεστώτος της ωριαίας αντιμισθίας και χωρίς απαντήσεις για τον τρόπο διαχείρησης της κατάργησης του κλάδου των ΕΡΔΙΠ, οι 20 έκτακτοι δεν δέχονται να υπογράψουν.

• 7 Νοεμβρίου: Πραγματοποιείται κοσμητεία, η οποία αντί να λύσει το θέμα, καταδικάζει την απόφασή τους, θεωρώντας την ως αντί-ακαδημαϊκή και προχωράει στην επαναπροκύρηξη των θέσεων. Ο διευθυντής μας δηλώνει παράλληλα, πώς το εξάμηνο δεν θα χαθεί, αφού το χρονικό διάστημα που απαιτεί η νέα διαδικασία είναι εκείνο των 15 ημερών.

• 10 Νοεμβρίου: Πραγματοποιείται το Συμβούλιο της Διοίκησης το οποίο συμφωνεί με τις αποφάσεις της κοσμητείας και ψηφίζει την επαναπροκήρυξη των θέσεων των εκτάκτων. Ξεκινάμε κατάληψη στο Διοικητήριο του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ και στο ΤΛΠΜ, δηλώνοντας έντονα την αντίθεση μας στις αποφάσεις αυτές, δεδομένου ότι μέχρι εκείνο το διάστημα είχαμε έρθει αρκετές φορές σε επαφή μαζί με την Διοίκηση.

• 12 Νοεμβρίου: Η Διοίκηση απαξιώνοντας τα αιτήματα μας όσο και των καθηγητών μας, ξεκινά την προκήρυξη των νέων θέσεων.

• 1 Δεκεμβρίου Τελειώνει η διαδικασία των αιτήσεων και γίνεται κοσμητεία όπου επιλέγεται η επιτροπή αξιολόγησης. Προγραμματίζεται έγκριση της αξιολόγησης από τη Συνέλευση του ΤΕΙ για την Παρασκευή 5/12. Ακολούθως υπάρχει η νόμιμη, πενθήμερη περίοδος ενστάσεων επί της αξιολόγησης και νέα έγκριση από τη Συνέλευση του ΤΕΙ στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Δηλαδή μαθήματα στις 15/12. Συνολική απώλεια 5 εβδομάδων λόγω της απόφασης της Διοίκησης να επαναπροκηρύξει θέσεις για ήδη αξιολογημένους καθηγητές.

Με βάση τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί της Διοίκησης ήταν ψευδείς, καθώς έχει παρέλθει προ καιρού το χρονικό περιθώριο το οποίο μας είχαν διαβεβαιώσει (στις 7/11) πως θα αρχίσουν τα μαθήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ