Αλέξης Τσίπρας: Μόνη λύση οι εκλογές…


Δέσμευση να ανοίξει ο φάκελος για τη Δωδώνη, αναφορά στα υδροηλεκτρικά του Αράχθου και για το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας Καλαμπάκας

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η χθεσινή ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα με την οποία ολοκληρώθηκε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Ηπείρου. 


Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δημοκρατικά μέσα ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει καμία υπογραφή συμφωνίας εκ μέρους του, όπως ζητούν οι δανειστές.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς και σε ζητήματα της Ηπείρου ενώ αίσθηση έκανε η εκτενής αναφορά στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη αλλά και τη δέσμευση ότι θα ανοίξει ο φάκελος και θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση της πώλησης της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της περιοχής.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν τρόικα και κυβέρνηση οδηγούν σε ανθρωπιστική, κοινωνική και εθνική καταστροφή. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έγκλημα που συντελείται με αφορμή τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα.

«Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς, λίγο πριν καταρρεύσει, στηρίζει την εξουσία του στο φόβο των ανθρώπων.
Έτσι και το καθεστώς των μνημονίων δε στηρίζεται στη λογική αλλά στον τρόμο του ΑΤΜ.
Στη τρομοκράτηση ότι αν σηκώσουμε κεφάλι και ζητήσουμε εκλογές, θα μας το κόψουν το κεφάλι.
Στον εκβιασμό ότι οι αγορές θα καταστρέψουν την Ελλάδα, αν δεν τους αρέσει η κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός.

Λες και οι αγορές θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, επειδή θα στερηθούν τις υπηρεσίες του κυρίου Σαμαρά», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε κανένα περιθώριο ανοιχτό για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι στόχος του κόμματός του είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

TSIPRAS G1 14 

«Θα δώσουμε με όλα μας τα δημοκρατικά όπλα τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να οδηγηθούμε σε εκλογές, μέσα από τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.
Στη μάχη αυτή έχει θέση κάθε δημοκράτης, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, που καταλαβαίνει πόσο κρίσιμο είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από την πολιτική και τους πολιτικούς των μνημονίων.
Τώρα!

Χθες αν ήταν δυνατόν.
Ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα χαμένη με μνημονιακές κυβερνήσεις κάθε παραλλαγής, για το λαό μας που στενάζει», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε βασικούς άξονες του προγράμματός του για την ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς σε καίρια ζητήματα της Ηπείρου. Μάλιστα θέμα αιχμής είναι η πώληση της Δωδώνης, για την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύεται να ανοίξει το φάκελο και να τον διερευνήσει πλήρως.

«Η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης, μια κάθε άλλο παρά ζημιογόνας επιχείρησης, έγινε με σκανδαλώδη τρόπο, περίπου στο ένα πέμπτο της πραγματικής της αξίας.

Ακόμα και ένας οφειλέτης, άνθρωπος που χρεωστούσε λεφτά στην επιχείρηση, κατάφερε να πάρει ένα μέρος της Δωδώνης στα χέρια του», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη αναφέρθηκε στα υδροηλεκτρικά του Αράχθου επαναλαμβάνοντας ότι ένα δημόσιο αγαθό όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο προϊόν.

TSIPRAS G14 

Πέραν αυτών επανέφερε το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας Καλαμπάκας, θεωρώντας ότι πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας και εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού και του αεροδρομίου του Ακτίου.

Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε επί τάπητος μείζονα θέματα της περιοχής ενώ στην ομιλία του κ. Τσίπρα παραβρέθηκε πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου από όλους τους πολιτικούς χώρους.

 .epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ