37 Σύριοι μετανάστες σε ερημική παραλία του Αστακού


Επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, μετά την ανεύρεση κοντά σε παραλία του Αστακού Αιτωλ/νιας 37 μεταναστών από τη Συρία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι μετανάστες ήρθαν με λεωφορείο και με τα πόδια έφτασαν σε σημείο που τους υποδείχτηκε από τους διακινητές και συγκεκριμένα στην ερημική  παραλία Φουσκολάγκαδο, που βρίσκεται κοντά στον Αστακό.



Οι ώρες περνούσαν αλλά σκάφος για να τους παραλάβει για την Ιταλία δεν ήρθε κι έτσι απογοητευμένοι άρχισαν να ανηφορίζουν και να φτάνουν στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τον Αστακό με τον Μύτικα.

Παράλληλα ενημέρωσαν το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που με το στίγμα τους από τα κινητά τηλέφωνα,  τους εντόπισε.

Σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε από την παραλία μια γυναίκα με τα τρία παιδιά της καθώς και έναν άνδρα που τραυματίστηκε κατεβαίνοντας το μονοπάτι για την παραλία  και είχε σπασμένο πόδι. Ολοι τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του Αστακού.

Οι υπόλοιποι μετανάστες , που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, αφού έχουν έγγραφα εξάμηνης παραμονής, αρκετά ταλαιπωρημένοι αναχώρησαν για την Αθήνα με λεωφορείο της γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διακινητής που ήταν ομοεθνής, στην Αθήνα μίσθωσε το λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο σημείο, λίγο μετά τον Αστακό προς Μύτικα, ενώ είχε συμφωνηθεί οι διακινητές να πληρωθούν αφού οι μετανάστες θα έφταναν στην Ιταλία, κάτι που για άγνωστο λόγο δεν έγινε τελικά.

 agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης