Στήνονται 32 εδώλια για τα υποβρύχια


 
Ο εισαγγελέας ζητά να δικαστούν 32 από τους 34 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός 
 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις προμήθειες των γερμανικών υποβρυχίων θα πρέπει να καθίσουν συνολικά 32 άτομα, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση του αντεισαγγελέα Εφετών Ευστ. Βεργώνη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βαρυπτατες κακουργηματικές πράξεις σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων, με εξαίρεση δύο άτομα, τη . σύζυγο του εμπλεκόμενου Π. Ευσταθίου και τον κ. Γ. Αγουρίδη.

Στην πλειοψηφία τους τα πρόσωπα που ζητείται να παραπεμφθούν σε δίκη είναι αξιωματικοί του στρατού και επιχειρηματίες. Κατά πληροφορίες, μεταξύ των επίμαχων  κατηγορουμένων είναι ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο καταζητούμενος ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο επίςης καταζητούμενος ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο εκπρόςωπος γερμανικης εταιρίας στην Ελλάδα Παναγιώτης Ευσταθίου και οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης.

Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ και του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρου Τραυλού.

 http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης