ΓΑΒΡΟΓΟΣ: «Γαζώνουν» 1600 στρ με ανεμογεννήτριες!


Περικλής Μίγδος: «Αυτή η γη είναι δική μας- θα την παραχωρήσουμε για μια μπριζόλα;»

Άνεμος ενστάσεων πολιτών όσο και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης με πρώτο τον δήμαρχο Περικλή Μίγδο, φύσηξε στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, αναφορικά με τις εγκρίσεις που έχει λάβει εταιρεία παραγωγής ενέργειας για την επένδυση σε αιολικό πάρκο 12 μονάδων (ανεμογεννητριών) σε έκταση 1.600 στρεμμάτων που χαρακτηρίζεται ως απείρου φυσικού κάλλους. 



Το γεγονός έγινε γνωστό, όταν το Σάββατο στην περιοχή ΚΕΓΕ Καλεντίνης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα από την Κίνηση Πολιτών, όπου υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, όσο όμως και συμμετοχή του δημάρχου Περικλή Μίγδου.

Για την εν λόγω επένδυση έχει γνωμοδοτήσει θετικά το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως αποκάλυψε ο κ. Μίγδος μια σειρά επίσης από θετικές γνωμοδοτήσεις έχουν δοθεί από άλλες εμπλεκόμενες αρχές, όμως η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να βάλει την υπόθεση αυτή στο …μικροσκόπιο.

Η Κίνηση 

 Η «Κίνηση Πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των Ραδοβυζίων», έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και σύντομα θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ο εκπρόσωπος Βασίλης Κλάγκος επισήμανε.

Το Σάββατο έγινε μια πρώτη ενημερωτική εκδήλωση στο χώρο του ΚΕΓΕ Καλεντίνης και αφορμή στάθηκε μια παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την τοποθέτηση αιολικού πάρκου στο ορεινό και πιο όμορφο κομμάτι της περιοχής.

 «Μιλάμε για την περιοχή Γαβρόγου, που είναι προστατευόμενη περιοχή από τη συνθήκη Νατούρα ΙΙ. Είναι ότι για την Αθήνα η Ακρόπολη», είπε ο Β. Κλάγκος. «Άνοιξε η όρεξη σε διάφορες εταιρείες για να προχωρήσουν σε εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων άρχισαν να χαρτογραφούν την περιοχή και να ζητούν άδειες.

Και η εκδήλωση ενημέρωσης έγινε γιατί θέλουμε να προστατέψουμε την περιοχή μας. Δεν είμαστε αντίθετοι στην πρόοδο και στην τεχνολογία, όμως θεωρούμε ότι επιθυμούμε την ήπια μορφή παρέμβασης που θα προστατεύει το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής».

 Για μια μπριζόλα;;; 

Σε ότι αφορά τα αντισταθμιστικά, ο κ. Μίγδος δήλωσε ότι «γίνεται λόγος για μια ελάφρυνση στο ρεύμα για τους κατοίκους 5 με 6%. Ωραία λοιπόν. Οι κάτοικοι του Δήμου μου δεν πληρώνουν πάνω από 100 ευρώ ρεύμα.

Μέχρι εκεί το πολύ όλα τα νοικοκυριά του Δήμου. Οπότε τι μπαίνουμε σε όλη αυτή η διαδικασία για γλιτώσουμε 4 ή 5 ευρώ; Μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να γλιτώσουμε 5 ευρώ στο ρεύμα;

Μπαίνουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία για να δουλέψουμε πέντε με οχτώ μήνες, αν θα δουλέψουμε και να πουλήσουμε μια μπριζόλα σε ένα καφενείο; Μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για το αν θα πάρει δυο άτομα ανειδίκευτο προσωπικό για να δώσει 15 μεροκάματα; Και να δώσουμε το φυσικό περιβάλλον, για το αν θα μας φτιάξει μια βρύση στο Μεσόπυργο, στο βουνό;

Αν πάρουν τέτοια απόφαση οι δημότες, παρά το γεγονός ότι όπως είπατε είμαι ο πρώτος δημότης, δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τους ανθρώπους μου. Αλλά να ενημερώσουμε ρε παιδιά πρώτα. Να γνωρίζουν όλοι περί τίνος πρόκειται. Δηλαδή παίρνουμε μια απόφαση χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος; Εντάξει μας κάνανε δημάρχους, αλλά δεν μας κάνανε να έχουμε την πρωτοκαθεδρία σε όλα τα επίπεδα και να τους ακυρώνουμε σε όλα τα επίπεδα».

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης