Στους 130 οι νεκροί στο σχολείο στο Πακιστάν


Σκοτώθηκαν και τέσσερις δράστες 

 Στους 130 ανέρχονται πλέον οι νεκροί μετά την επίθεση στο σχολείο στη Πεσαβάρ στο Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Νεκροί είναι τέσσερις δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν σε σχολείο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών. Ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου.

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.

Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της.

Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών, ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

«Αυτά ήταν τα παιδιά μου»

 «Αυτά ήταν τα παιδιά μου»

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ χαρακτήρισε τη σφαγή από τους Ταλιμπάν στο σχολείο που διευθύνεται από τον στρατό και που φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ «εθνική τραγωδία», ενώ νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 126 νεκρούς και 122 τραυματίες.

«Δεν μπορώ να μείνω στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα. Αναχωρώ τώρα για την Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω ο ίδιος την επιχείρηση, που είναι σε εξέλιξη», σύμφωνα με δήλωσή του.

Ορισμένα παιδιά παραμένουν όμηροι των ενόπλων Ταλιμπάν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλέστηκε πακιστανός αξιωματούχος ο οποίος μεταβαίνει στην Πεσαβάρ.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα έλαβε πληροφορίες από αξιωματικούς του στρατού όταν παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν υπό ομηρεία», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο Ιναγιατουλάχ Χαν, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

«Μια αίθουσα στο σχολείο ελέγχεται από τον στρατό και οι προσπάθειες συνεχίζονται και για τους υπόλοιπους χώρους» του σχολείου, πρόσθεσε.

Εκατόμβη νεκρών παιδιών από την επίθεση Ταλιμπάν στο Πακιστάν

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης