Eρντογάν ο Μεγαλοπρεπής


Το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., τη στιγμή που το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ καταλαμβάνει... μόλις 77.000 τ.μ.

Την οργή της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το προκλητικό lifestyle και η αλαζονική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου, καθώς στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε την ανέγερση ενός υπερπολυτελούς μεγάρου 40.000 τ.μ., το οποίο κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 250 εκατ. ευρώ! (ΦΩΤΟ)



Το Προεδρικό Μέγαρο -αποκαλούμενο και «Λευκό Παλάτι», καθότι θυμίζει τον Λευκό Οίκο και το Οβάλ Γραφείο των ΗΠΑ- βρίσκεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., τη στιγμή που το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ καταλαμβάνει... μόλις 77.000 τ.μ.! Έχει κτιστεί δε στην περιοχή Μπεστεπέ, εκεί ακριβώς όπου έδρευε το φυτώριο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι αντιπολιτευόμενοι κάνουν λόγο για μια καλά οργανωμένη προσπάθεια από το περιβάλλον του Ερντογάν να αποποιηθεί το παρελθόν της Τουρκίας χτίζοντας παλάτια με πολυτέλειες που παραπέμπουν σε εκείνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρόσφατα αποκαλύφθηκαν και άλλες ανέσεις που απολαμβάνει ο «σουλτάνος», για τις οποίες ως επί το πλείστον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες.









Το τζετ των 200 εκατ. ευρώ


Το προεδρικό σκάφος, το Airbus 330 Presidential, κόστισε 200 εκατ. ευρώ και φυσικά αγοράστηκε με χρήματα του τουρκικού δημοσίου. Κατέφθασε στη γείτονα χώρα τον Αύγουστο του 2014, λίγο μετά την άνοδο του Ερντογάν στον προεδρικό θώκο.

Το Airbus, που ονομάζεται «TUR», διαθέτει πλήθος καμπινών, αίθουσα συσκέψεων, ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα κ.ά., όλα εξοπλισμένα με συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Οι τουρκικές εφημερίδες μάλιστα το χαρακτήρισαν ως «το τουρκικό Air Force 1».

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη ταξιδέψει με το «TUR» στο Αφγανιστάν, προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια του Τύπου περί προκλητικής συμπεριφοράς εκ μέρους του Ερντογάν.











Από τον τελευταίο σουλτάνο στον… Ερντογάν


Εκτενή είναι τα ρεπορτάζ και για την κύρια κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν επέλεξε το σπίτι όπου διέμενε ο τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Μεχμέτ Βαχιντεντίν, πριν ανατραπεί από τον Κεμάλ Ατατούρκ! Οι τουρκικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν την εν λόγω κίνηση συμβολική και στοχευμένη.

Σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή της εφημερίδας «Radikal», «ο Ερντογάν κάνει στοχευμένες ενέργειες. Καταστρέφει τη φάρμα του Κεμάλ, χτίζει εκεί το Προεδρικό Μέγαρο… Παράλληλα μετακομίζει στο σπίτι του τελευταίου σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λες και δεν είχε άλλο σπίτι σε όλη την Κωνσταντινούπολη! Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι ο Ερντογάν έχει πρόβλημα με τη Δημοκρατία που τον ανέδειξε στο ανώτατο αξίωμα».

Οι εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού, οι οποίες θα κοστίσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, είναι σε εξέλιξη.








Πλάνα από την οικία που επέλεξε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Πλάνα από την οικία που επέλεξε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη










Πλάνα από το εσωτερικό του Λευκού Παλατιού
Πλάνα από το εσωτερικό του Λευκού Παλατιού

 zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ