Οι τζιχαντιστές σε απόσταση… αναπνοής από την Κρήτη


Το CNN αναφέρει πως εκπαιδεύονται στην πόλη Derna που απέχει 211 μίλια - Δείτε το βίντεο

 Μια είδηση διόλου ευχάριστη για την Ελλάδα μετέδωσε προ ολίγου το CNN, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 800 τζιχαντιστές εκπαιδεύουν νέους μαχητές σε δώδεκα στρατόπεδα της πόλης Derna, η οποία βρίσκεται… κοντά στην Κρήτη.



Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει σε κυβερνητικά κτίρια, τα οχήματα της αστυνομίας φέρουν τα διακριτικά της οργάνωσης, το τοπικό στάδιο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Η εικόνα αυτή δεν είναι από το Ιράκ ή τη Συρία, αλλά από μια χώρα που βρίσκεται στα παράλια της Μεσογείου. Οι τζιχαντιστές –όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο- έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Derna στη Λιβύη.

Η πόλη δεν απέχει πολύ από τα αιγυπτιακά σύνορα, ενώ είναι μόλις 211 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πιο κοντινό σημείο την Κρήτη. Η εκτίμηση είναι ότι οι μαχητές επωφελούνται από το πολιτικό χάος για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους προς τη Δύση, κατά μήκος της ακτής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο CNN πως περίπου 800 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους λειτουργούν δώδεκα στρατόπεδα στις παρυφές της πόλης καθώς και μεγάλες εγκαταστάσεις στα κοντινά Green Mountains, όπου εκπαιδεύονται οι μαχητές από τη βόρεια Αφρική. «Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’ οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», αναφέρει στο CNN ο Noman Benotman, πρώην Λίβυος τζιχαντιστής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την περασμένη εβδομάδα ο Μουτζαχεντίν της Λιβύης απείλησε τους «κοσμικούς και τους βουλευτές και τους πυλώνες τους από την αστυνομία και τον στρατό» ότι προετοιμάζουν για αυτούς «ένα από τα πιο πικρά ποτήρια και τον χειρότερο θάνατο».

Δείτε τον χάρτη και το βίντεο που μετέδωσε το CNN:

 








newsbeast.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ