Στο «κόκκινο» για πλημμύρες και η Άρτα


Στις δέκα περιοχές της χώρας που κινδυνεύουν περισσότερο από τις πλημμύρες περιλαμβάνεται ο Νομός Άρτας

Είναι σαφές ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις πεδινές περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.



Τους χάρτες κινδύνου και την «κόκκινη λίστα» εκπόνησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων με την επισήμανση ότι θα πρέπει να προχωρήσουν μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας. 

Εν τω μεταξύ, την προετοιμασία της περιοχής για την αντιμετώπιση προβλημάτων της χειμερινής περιόδου, συζήτησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς επεσήμανε την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου. Τόνισε τη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, με έργα ύψους 300.000 €, όπως στον χείμαρρο Μπούση από το «Καραμούτσι» έως τη Λαχανογορά και τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Αράχθου.

Αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί η Π.Ε. Άρτας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ύψους 800.000-1.000.000€ για την αποκατάσταση κατολισθήσεων και στον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων του κάμπου της Άρτας. 

Επίσης, ο κ. Ψαθάς δήλωσε ότι η Π.Ε. Άρτας κατασκευάζει αποθηκευτικούς χώρους σε επιλεγμένες ορεινές περιοχές για το αλάτι, προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση τροφοδότηση των μηχανημάτων όποτε χρειαστεί.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στους κατά τόπους Δήμους (όπως η έλλειψη χειριστών μηχανημάτων και ελάχιστοι οικονομικοί πόροι) και συζητήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν από την Π. Ε. Άρτας και τους Δήμους, για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων, η προμήθεια αλατιού για τον παγετό και η διάθεση των απαραίτητων μηχανημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς κλείνοντας τη συζήτηση, ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς την απαραίτητη συνεργασία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν, άμεσα και αποτελεσματικά.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης