Στη Λευκωσία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ


Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

Η ενέργεια, το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ και η κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκτορ Λίμπερμαν, ο οποίος θα έχει σήμερα στη Λευκωσία συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. 



Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού πραγματοποιείται τρεις ημέρες πριν από τη συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στο Κάιρο, στην οποία θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα και τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο κ. Λίμπερμαν θα μεταφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση τη θέση ότι η χώρα του θεωρεί ως αναγκαίο στοιχείο για την περιφερειακή σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο τη συνεργασία της με την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Επίσης, ο κ.Λίμπερμαν θα προετοιμάσει την επικείμενη επίσκεψη του Κύπριου προέδρου στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης