Φιλιππιάδα: Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η ημερίδα για την κτηνοτροφία


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Προγράμματα ενίσχυσης της τοπικής κτηνοτροφίας» την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεών του για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. (ΦΩΤΟ)



Την ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Φιλιππιάδας, παρακολούθησε πλήθος αγροτοκτηνοτρόφων.

 Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας, Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Χρήστος Γκάρτζιος.

Αμφότεροι υπογράμμισαν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για πολύπλευρη στήριξη των κτηνοτρόφων της περιοχής, ενώ ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, υπενθύμισε στους κτηνοτρόφους την υποχρέωσή τους να νομιμοποιήσουν τους στάβλους τους, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Κατά την ημερίδα που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, έγινε αναλυτική αναφορά στα παρακάτω θέματα:

1.Αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. 
2.Διαχείρηση κτηνοτροφικών αποβλήτων. 
3.Δήλωση εκμετάλλευσης – ενισχύσεις. 
4. Πολλαπλή συμμόρφωση. 

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Παπαθανασίου Χαριτίνη (Προϊστάμενη ΟΠΕΚΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου -Γεωπόνος), ο κ. Αυγέρης Ιωάννης (Διευθυντής Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας - Κτηνίατρος), ο κ. Χαράλαμπος Πάνης (Προϊστάμενος ΟΠΕΚΕΠΕ Πρέβεζας) και ο κ. Κοτσαρίνης Μιχάλης (Γεωπόνος ΔΑΟΚ Πρέβεζας).

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

 Εμφάνιση Ekdilosh 2.jpg

 Εμφάνιση ekdilosh 3.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ