Πετυχημένη η εκδήλωση στην Άνω Καλεντίνη Άρτας


Την εκδήλωση - συζήτηση διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Ραδοβυζίου

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την περιοχή διοργανώθηκε το Σάββατο 8 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΚΕΓΕ στην Άνω Καλεντίνη. Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε την "Προστασία του περιβάλλοντος από τις σύγχρονες μορφές τεχνολογικής παρέμβασης και την διατήρηση της Ιστορικής και Πολιτισμικής κληρονομιάς μας". (Βίντεο-φώτο)



Διοργανώθηκε από την "Κίνηση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Περιοχής Ραδοβιζίου", έχει ως σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή, όπως για παράδειγμα, το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Γάβρογο και τις επιπτώσεις τους

 Εμφάνιση Κοσσυβάκης Γρηγόρης.jpg

Ομιλητές σ' αυτή την ημερίδα ήταν ο Καλτσής Αποστόλης, πρόεδρος της ορνιθολογικής εταιρείας Ελλάδας, ο γιατρός Βασίλης Κοίλιας, ο Κοσσυβάκης Γρηγόρης, δικηγόρος και συγγραφέας, η Καρλάφτη Μαργαρίτα από την Κίνηση για το περιβάλλον Λακωνίας, η Τραχανά Ροδόπη από την κίνηση πολιτών της Σκύρου και η κα Θάνου Γεωργία, δικηγόρος.
Εμφάνιση Καρλάφτη.jpg

Ο κος Βασίλης Κοίλιας έκανε μια γρήγορη αναφορά στην μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, και ο κος Γρηγόρης Κοσσυβάκης μίλησε για την αισθητική και το περιβάλλον. Ο πρόεδρος της ορνιθολογικής Εταιρείας, και οι εκπρόσωποι από την Σκύρο και την Λακωνία ανέλυσαν τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή και η κα Θάνου αναφέρθηκε στις νομικές κινήσεις που γίνονται ενάντια στην τοποθέτησή τους στα βουνά του Ραδοβυζιού.
Εμφάνιση δημαρχος Μιγδος.jpg

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν και τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κος Περικλής Μίγδος και η κα Ταπραντζή-Κοίλια Τζένη αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συβουλίου  Ηπείρου.

Ακόμη παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κουφούλης Νίκος, Χήτας Βασίλης και Πλακούτσης Παναγιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καυκιάς Δήμος, Αντωνάκης Αιμίλιος, Γαλύφας Θανάσης και Γεωργάρας Δημήτρης. Χαιρέτησαν ακόμη από την κίνηση πολιτών Αμφιλοχίας και Αυλακίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες της περιοχής.

Το video από την εκδήλωση:

 

Εμφάνιση Τραχανά Ροδόπη.jpg



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης