Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα στα Κεντρ. Τζουμέρκα


Δωρεάν εξετάσεις των κατοίκων 

Δωρεάν από μια σειρά οφθαλμολογικών εξετάσεων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι κάτοικοι του Δήμου Κ. Τζουμέρκων. Πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Κ. Τζουμέρκων, με τον «Ελληνικό Οργανισμός Πρόληψης & Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης» που είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. 



Σκοπός της εταιρείας είναι η πρόληψη και διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων σε κατοίκους της ελληνικής επικράτειας και ιδίως κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι στερούνται κάθε δυνατότητος έστω και στοιχειωδών οφθαλμολογικών εξετάσεων.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός, δημιουργήθηκε κατόπιν ευγενούς χορηγίας από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μια πρότυπη Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα οφθαλμολογικά όργανα, η οποία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επισκέπτεται και εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όλους - ανεξαρτήτως ηλικίας - τους κατοίκους των ενδιαφερομένων Δήμων.

 Οι εξετάσεις 

 Η προληπτική οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα εξής: 1) μέτρηση της οπτικής οξύτητας, 2) μέτρηση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας, 3) μέτρηση της ενδοφθαλμίου πιέσεως (τεστ γλαυκώματος), 4) έλεγχο του αμφιβληστροειδούς, 5) έλεγχο της αμβλυωπίας στα παιδιά (τεμπέλικο μάτι), 6) έλεγχο της στερεοσκοπίας, 7) έλεγχο της αχρωματοψίας, 8) χορήγηση οφθαλμολογικών σκευασμάτων όπου είναι δυνατόν.

Όπως σημειώνει δε ο Δρ. Σπύρος Γαληνός – Οφθαλμίατρος, Δ/ντής Κινητής Οφθαλμολογικής Κλινικής, «είναι περιττό να τονισθεί πόσο σημαντική είναι η διαφύλαξη και όπου είναι δυνατόν, η βελτίωση της όρασης μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης τυχόν παθολογικών καταστάσεων»

 Μετά λοιπόν από το ενδιαφέρον που επέδειξε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κ. Τζουμέρκων, θα επισκεφθεί τον Δήμο η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα που θα εξετάσει τους κατοίκους της περιοχής τις παρακάτω ημέρες και ώρες: 10 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου και 12 Νοεμβρίου 2014. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη και τη συμμετοχή όσων επιθυμούν να εξετασθούν, οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν ότι τα παιδιά που θα εξεταστούν πρέπει να είναι άνω των 4 ετών, ούτως ώστε να μπορούν να απαντούν, να αναγνωρίζουν σχήματα, και ο,τι άλλο τους ζητηθεί. Επίσης, οι προσερχόμενοι απαιτείται να έχουν μαζί τους τα παλιά τους γυαλιά.

Η προληπτική οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει: 
 -μέτρηση οπτικής οξύτητας 
 -μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας 
 -μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τεστ γλαυκώματος) 
-έλεγχο αμφιβληστροειδούς 
-έλεγχο αμβλυωπίας στα παιδιά (τεμπέλικο μάτι) 
 -έλεγχο στερεοσκοπίας 
 -έλεγχο αχρωματοψίας 

 Η Κινητή Μονάδα, θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου για κατοίκους του πρώην Δήμου Αθαμανίας και αργότερα στις περιοχές του πρώην Δήμου Αγνάντων

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ