Ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον ιερέα, η πρόταση του Εισαγγελέα


Στις 26 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στο Μικτό Ορκωτό των Ιωαννίνων η δίκη του ιερέα από την Άρτα που κατηγορείται για τη δολοφονία του αδελφού του.

Το δικαστήριο διακόπηκε την Παρασκευή, αργά το μεσημέρι, κι αφού είχαν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.



Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Χθες Παρασκευή, συμπληρώθηκαν εννέα ακριβώς χρόνια, από την ημέρα που ο άτυχος άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Εκεί είχε νοσηλευτεί επί δέκα ημέρες περίπου μετά τον βαρύτατο τραυματισμό κοντά στα χωράφια του, σε συνοικισμό της Άρτας.

Για την δολοφονία του, κατηγορήθηκε ο αδελφός του, ιερέας, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Στο δεύτερο βαθμό αθωώθηκε κι ακολούθησε ο Άρειος Πάγος. Μετά την αναίρεση, η υπόθεση επανήλθε στο Μικτό Ορκωτό των Ιωαννίνων και επί δύο ημέρες ξεδιπλώθηκαν όλα τα θλιβερά γεγονότα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ των άλλων, κατέθεσαν τρεις Ιατροδικαστές. Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο Νίκος Καρακούκης που είχε κληθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος και ο Δημήτρης Ψαρούλης ο οποίος είχε κληθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ο τρίτος αδελφός, ο οποίος επανέλαβε ότι είδε τον ιερέα και αδελφό του να χτυπά με ένα μεγάλο κλαδί ελιάς στο κεφάλι, τον άλλο τους αδελφό.
Ο κατηγορούμενος παπάς, στην απολογία του υποστήριξε, ότι ο αδελφός του έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και στη συνέχεια το θάνατο.

Μεταξύ των δύο είχε προηγηθεί ένα έντονο φραστικό επεισόδιο. Το θύμα, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τον κυνηγούσε για τον χτυπήσει κι εκείνος έτρεχε για να τον αποφύγει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το θύμα αντιμετώπιζε πρόβλημα αναπηρίας. Ήταν χωλός.

Κι αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που υπογράμμισε στην αγόρευσή του και ο Εισαγγελέας.
«Ο δράστης υπηρετεί ως λειτουργός της εκκλησίας. Το περιστατικό είναι βαρύτατο κοινωνικά, ποινικά ακραίο και αποτελεί βαρύτατη παραβίαση και του ηθικού νόμου» ανέφερε ο Εισαγγελέας για να καταλήξει ότι πρόκειται για μία ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς το χτύπημα έγινε με ένταση και σφοδρότητα.

Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Δημήτρης Μπούκας όπως και ο Μιχάλης Νικολάου, δικηγόρος από την Άρτα.

Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Εισαγγελέας ζήτησε να δευτερολογήσει, πράγμα που τελικά θα γίνει την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, καθώς το δικαστήριο διέκοψε λόγω του περασμένου της ώρας.

epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης