Πρωτοβουλία "Σκουφά" για ένταξη της Παρηγορήτριας...


...Στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Με σημερινή ανακοίνωση ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτας ο "Σκουφάς", παίρνει την πρωτοβουλία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους – υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, να ξεκινήσουν κοινή και συντονισμένη προσπάθεια να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας και να ενταχθεί η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 

"Ξέρουμε πως περνάμε κρίση. Δεν είναι μόνο η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, δεν είναι μόνο οι καθημερινές κουβέντες, δεν είναι μόνο τα «τρομοκρατικά» δελτία ειδήσεων, δεν είναι μόνο η γνώση ότι η μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα.

Σύμφωνοι. Μήπως, όμως, καλό θα ήταν πέρα από τις διαπιστώσεις να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα;

Εκτός από τις συλλογικές προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, θα πρέπει να δούμε «πώς θα σώσουμε τόσα κρυμμένα τιμαλφή, πώς θα συντηρήσουμε τόσες φωλιές νερού μέσα στις φλόγες;». Μιλάμε για τον πολιτισμό μας. Μιλάμε για την πόλη μας.

Μιλάμε για τα μνημεία της. Μιλάμε για την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ πρώτα. Και φυσικά για όλα τα άλλα. Ο Μ/Φ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ» παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις της στιγμής, έχει ακόμη ένα όνειρο: Να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας, να ενταχθεί η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Παίρνουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους – υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, να ξεκινήσουμε κοινή και συντονισμένη προσπάθεια. Εδώ δε χωράνε πρωτιές, άγονες συζητήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Όσοι αγαπάμε τον τόπο μας- και είμαστε πολλοί- συντονιζόμαστε στον ίδιο βηματισμό με άμεσο στόχο τη δημιουργία ενός πλήρους και εμπεριστατωμένου φακέλου υποψηφιότητας για να ενταχθεί η Παρηγορήτρια στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μακρύς ο δρόμος και δύσκολος.

Τις επόμενες μέρες ο Σύλλογος θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και την αρμόδια αρχαιολογική Υπηρεσία, τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

 Γιατί η Άρτα μας ενώνει".

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης