Ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός της Περ. Ηπείρου


Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης

Το ύψος του ανέρχεται σε 92.591.340,68 ευρώ, εκ των οποίων 50.000.000 ευρώ είναι επιχορηγήσεις για έργα Π.Δ.Ε. (ΕΣΠΑ κ.ά.) που πληρώνονται μέσω του Περιφερειακού Ταμείου. 



Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, που κινείται στο πλαίσιο που έχει τεθεί με οδηγίες των συναρμόδιων Υπουργείων και έχει ήδη αξιολογηθεί τόσο από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, όσο και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας.

 "Είναι αλήθεια ότι οι πόροι που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, είναι κατά 70% λιγότεροι από όσους διαχειρίζονταν οι πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Δεν μένουμε όμως σε αυτούς που έχουμε σήμερα και διεκδικούμε περισσότερους", ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζήτησε δε τη συμπαράσταση όλων για να αλλάξει πορεία η Ήπειρος: "Χρειαζόμαστε όλοι. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Να την κάνουμε παραγωγική, να αναπτυχθεί η μεταποίηση στον πρωτογενή τομέα, να στηριχθούμε και στον κλάδο παροχής των υπηρεσιών. Σε αυτά εμείς θα ρίξουμε το βάρος", τόνισε για να προσθέσει, ότι παρά τους περιορισμένους πόρους, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σημαντικά έργα σε πολλούς τομείς και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα, στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου, στα αρδευτικά κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης