Νικητής με ρεκόρ στο Μαραθώνιο ο Κάντι!


Ο Κενυάτης δρομέας, Φέλιξ Κάντι τερμάτισε πρώτος στον Κλασικό Μαραθώνιο με ρεκόρ, κάνοντας τη διαδρομή σε 2:10:36! 

 Ο Αφρικανός αθλητής έγραψε ιστορία αφού κάλυψε τη διαδρομή του κλασικού μαραθωνίου σε χρόνο 2.10.36 κάνοντας ρεκόρ αγώνα! Ο Κάντι ξεπέρασε τον Ιταλό, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ με χρόνο 2.10.55!  (Βίντεο- τερματισμός)



 Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ (έχει νικήσει δύο φορές τον Μαραθώνιο), ενώ τρίτος ήταν ο Κενυάτης, Τσομπέι. Ο περσινός νικητής Χίλαρι Γέγκο βρέθηκε στην τέταρτη θέση. 

Ο πρώτος Έλληνας που έκοψε το νήμα ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο να τερματίζει δεύτερος με την κόρη του αγκαλιά! Τρίτος ο Γιώργος Καραβίδας και τέταρτος ο Πούλιος. 

Ο Κενυάτης προπορευόταν σε όλη τη διαδρομή του αγώνα με εξαιρετική στρατηγική, ανεβάζοντας το ρυθμό του στα τελευταία χιλιόμετρα. 

Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Ναόμι Μάγιο από την Κένυα με χρόνο 2:41.05, δεύτερη η περσινή νικήτρια Νάνσι Τζόαν Ρότιτς με 2:41.28 και τρίτη η Τίντλα. 
 

Από τις Ελληνίδες που συμμετείχαν στον Αυθεντικό Κλασσικό Μαραθώνιο ξεχώρισε η Σοφία Ρήγα με χρόνο 2:45.37, η οποία είχε στεφθεί νικήτρια και στη διαδρομή του 2011. Δεύτερη ήταν η Μάγδα Γαζέα (2:47.27) η οποία είχε νικήσει τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο 32ος μαραθώνιος ξεκίνησε με την πρώτη διαδρομή των 5 χλμ. στην αφετηρία στη λεωφόρο Αμαλίας, με περισσότερες από 9.000 συμμετοχές. 

Συνολικά οι συμμετέχοντες υπολογίζεται πως ξεπέρασαν τους 35.000.

Σημαντική παράμετρος του αθλητικού γεγονότος είναι και η μεγάλη προβολή που έχει η ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού στην Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα  με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού κλάδου η ζήτηση και οι κρατήσεις δωματίων λόγω του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλή με τα καταλύματα στο κέντρο -και όχι μόνο- της πόλης να είναι γεμάτα, αφού πάνω από 70.000 επισκέπτες βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.


gazzetta.gr,  www.lifo.gr. protothema.gr

Δείτε τον τερματισμό σε βίντεο



 Μεγάλος νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης